Druga muška liga CentarDruga muška liga IstokDruga muška liga JugDruga muška liga SjeverDruga muška liga ZapadDruga ženska liga CentarDruga ženska liga IstokDruga ženska liga JugHT Premijer ligaMlađe kategorijePremijer ženska ligaPrva Muška Liga

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio nove izmjene odluka: Treninzi od 13. svibnja

Još se čekaju preporuke HZJZ-a za treninge u zatvorenim sportskim objektima

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu je u nedjelju, 10. svibnja 2020. godine, donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom su, kako nas je izvjestio i Središnji državni ured za šport, ponovo dozvoljeni svi sportski treninzi i to za sve uzrasne kategorije, a početak rada teretana, fitness i sportsko-rekreacijskih centara dozvoljava se od 13. svibnja 2020.

Sukladno navedenom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) donosi preporuke kojih se potrebno pridržavati pri provođenju pojedine aktivnosti, pa je tako donesena Preporuka za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije COVID-19 koje se potrebno pridržavati prilikom provođenja treninga na otvorenim športskim objektima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uskoro će objaviti i preporuke za održavanje treninga u zatvorenim sportskim objektima, kao i onih aktivnosti koje, sukladno Odluci, mogu početi s radom 13. odnosno 18. svibnja 2020.

 

Sličan sadržaj