FAVBET Premijer liga

Šibenka na punom Baldekinu pobjedom protiv Hermes Analitice krenula u novu sezonu

Šibenka je u prvoj utakmici sezone upisala 75:62 protiv Hermes Analitice

Ši, Ši, Šibenka – odjekivalo je Baldekinom na otvaranju nove sezone HT Premijer lige koju su narančasti otvorili 75:62 pobjedom nad Hermes Analiticom. Za nju su se, iako rezultat to ne sugerira, morali dobro namučiti. Otpor borbenih gostiju u potpunosti su slomili tek u zadnjoj četvrtini.

‘Grbav’ je bio ulazak Šibenke u utakmicu, što su gosti iskoristili i poveli 7:0, a onda i 10:2. Ulaskom Nakića i Dašića igra Jurićeve momčadi stabilizirala se, stvari se krenule na bolje. Uslijedila je serija domaćina pa je minutu i pol prije kraja poveo 18:16, da bi se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 20:16.

Najvećih, +7 (29:22) u prvom dijelu, Šibenka je imala nakon trice Bašića i zakucavanja Nakića, ali je završnica poluvremena pripala Zagrepčanima, pa se na veliki odmor, nakon što je Dašić ostao bez snage, otišlo s minimalnim vodstvom narančastih (31:30).

Početak drugog poluvremena nije bio nimalo nalik otvaranju utakmice. Šibenčani su se razigrali i nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini otišli na +12 (45:33). Nisu se međutim predavali Analitičari. Dvije minute prije kraja četvrtine spustili su zaostatak na pet poena (47:42), a onda i na četiri (51:47), da bi se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 53:47.

Ta posljednja dionica otvorena je tricom Bašića za 56:47, a ubrzo, novim košem ‘Snajpera’, domaćin ponovno odlazi na dvoznamenkastu prednost (60:48). Nešto kasnije domaćin je poveo 68:52 i bilo je tada jasno da će prvenstvo otvoriti pobjedom, do koje su predvodili Nakić sa 21, Vladović sa 14 te Vuko i Dašić sa po 12 postignutih koševa. Valja kazati kako je u završnici Jurić priliku dao mladom Tomislavu Ivišiću, ali i Antoniju Klarinu kojem su to bile prve minute za seniorsku momčad.

Dodajmo kako je subotnji dvoboj imao malu uvertiru. Naime, aktualni predsjednik i dopredsjednik Šibenke Ante Burić i Ante Nakić uručili su prigodne darove svojim prethodnicima Bašaru Egemenu i Vladimiru Kravaru, kao znak zahvale za doprinos bivše uprave u klubu s Baldekina. Lijepa gesta. Šibenska publika pljeskom je nagradila i američko pojačanje narančastih Erica Cobba, koji nije uspio na vrijeme dobiti papire, pa je dvoboj gledao iz prvog reda tribina.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Šibenke Miro Jurić: „Loše smo reagirali, ne znam da li to pripisati nervozi, ali i ja sam uvijek bio realan i mogu reći da nije bilo dobro. Publiku ne zanima tko je ozlijeđen, tko nije trenirao… Individualna obrana jedan na jedan danas nije bila dobra, unatoč tome što smo primili samo 60 poena. Ipak, utakmicu smo dobili, to je ono što se piše i idemo dalje.“

Igrač Šibenke Jakov Vladović: „Znali smo da će biti ovakva utakmica, bez obzira što igramo kući i kvaliteta je na našoj strani. Prva utakmica sezone nosi svoje, tu jednu težinu i nervozu. Na kraju, najbitnije je da smo uzeli  dva boda i da izvučemo neke pouke iz ove utakmice. Obrambeno moramo biti čvršći, pogotovo na domaćem terenu, bez obzira na probleme i koliko smo trenirali.

Trener Hermes Analitice Gordan Zadravec: „Potpuno zaslužena pobjeda Šibenika. Trebamo biti realni, počeli smo tek 20.8., još su neki igrači kasnili i još se uigravamo. Nemam im što puno zamjeriti, jedino što su napravili previše grešaka. Dečki se bore koliko mogu, ali mi smo ipak jedan nivo ispod Šibenika. Šibenka se neko vrijeme nudila, ali bilo je samo pitanje vre,ena kad ćemo mi pasti.“

Bruno Perić, igrač Hermes Analitice: „Slažem se sa svime što je trener Zadravec rekao. Šibenka je iskoristila što imamo dosta novih igrača u ekipi koji nemaju iskustvo igranja utakmica na ovom nivou. Počevši od mene, napravili smo nekoliko grešaka u prijelomnim trenucima.“

SNIMKA UTAKMICE

Za KK Šibenka: Patrik Patafta

FOTO: Milan Balaban

Sličan sadržaj