FAVBET Premijer liga

Polufinale FAVBET lige: Mogu li Cibona i Dinamo poremetiti planove Splita i Zadra?

Danas se nastavlja borba za naslov prvaka Hrvatske. Cibona u 20 sati u KC Dražen Petrović dočekuje Split. Na istom mjestu u četvrtak, također od 20 sati,  Dinamo je domaćin Zadru. Dalmatinski klubovi imaju prednost 1:0, a polufinalne serije igraju se na dvije pobjede.

KK Cibona – KK Split, srijeda 15. svibnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb, 20:00 sati –> Sportska televizija

Foto: Ivica Čavka/KK Split

Strateg Cibone Dino Repeša nije bio zadovoljan s onim što je njegova momčad pokazala u Splitu te poručuje kako Cibosi mogu do kraja. Prvi korak na tom putu je povratak serije na Gripe. Splićani od starta sezone jasno komuniciraju kako im je cilj osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Kako je Cibona već pokazala da zna biti neugodan protivnik Splitu Slavenu Rimcu svakako je cilj izbjeći eventualnu majstoricu jer u njoj ni domaći teren ni uloga favorita nisu jamstvo za prolaz dalje.

KK Dinamo-Zagreb – KK Zadar, četvrtak 16. svibnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb, 20:00 sati –> MAXSport

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

U prvoj utakmici Zadar je pronašao oružje za čvrstu i agresivnu obranu Dinama. U završnici druge i početkom treće četvrtine Zagrepčani su naletjeli na zadarske bedeme i nakon toga nisu imali priliku za povratak u utakmicu. U dosadašnje četiri utakmice ovih suparnika Zadar je uvijek odnosio pobjede, a Dinamo imao svoje trenutke. Nedovoljno za uspjeh. Sprema li Josip Sesar novo taktičko iznenađenje za Danijela Jusupa ili će zaigrati na istu kartu nadajući se preciznijem šutu i boljoj skok igri svojih igrača ostaje nam za vidjeti. Uostalom i iz zadarske svlačionice stižu najave o ‘stvarima koje treba popraviti’ u odnosu na prvi susret odigran u Dvorani Krešimir Ćosić. Bit će to borbena i tvrda utakmica u kojoj dobra rola jednog pojedinca može riješiti pitanje pobjednika.

Eventualne treće utakmice

KK Split – KK Cibona, nedjelja 19.5.
KK Zadar – KK Dinamo-Zagreb, ponedjeljak 20.5.

Naslovna fotografija: Ivica Čavka/KK Split

Sličan sadržaj