Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (finale): Trešnjevka 2009 do druge pobjede nad Ragusom

KK TREŠNJEVKA 2009 – ŽKK RAGUSA 73:59 (21-9, 15-20, 14-15, 23-15)

U trećem susretu finala doigravanja košarkašice Trešnjevke 2009 su na domaćem parketu slavile protiv Raguse 73:59 i tako u seriji na tri dobivene utakmice stigle do druge pobjede. Četvrta utakmica igra se u petak u Dubrovniku.

Kao i u prethodne dvije utakmice opet je sastav Deana Nemeca bolje otvorio utakmicu i uz dvije trice Lene Bilić, jedne Nine Novak te poena Viktorije Ćurić i Zare Valčić poveo 19:6. Uzvratile su tricama Lea Hajdin i Carmen Miloglav (32:28), a na poluvremenu je bilo +7 (36:29). Zagrepčanke su i u nastavku imale rezultatsku prednost iako ona nije bila izražena kao u prvoj utakmici prije tjedan dana. Dubrovčanke su početkom posljednje četvrtine bile na minus 4 (52:48) da bi uslijedile minute odluke u kojima su Franka Ćuklin i Ćurić ubacile dvije trice, a Valčić zabila bacanja za +12 (60:48). Gošće više nisu imale odgovor pa je Trešnjevka tricom Novak imala i +19 (73:54).

”Zaslužena pobjeda Trešnjevke iako je utakmica u većem dijelu bila u egalu. Danas nismo imale veći broj raspoloženih igračica za realizaciju napada. Imale smo problema u obrani i na nama je da se okrenemo četvrtoj utakmici na našem parketu’‘, kazala je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

”Nakon poraza u Dubrovniku uspjeli smo se vratiti što nam je bilo od iznimne važnosti da ovu utakmicu odigramo na razini prve utakmice. Dobro smo otvorili i kontrolirali smo utakmicu većim dijelom. Uz neke greške igračice su prihvatile ono što sam tražio od njih i što smo pripremili na jednom treningu između dvije utakmice. Imamo prednost i dvije šanse za naslov. Znači moramo pokušati ponoviti barem jednu utakmicu kao što smo odigrali prvu i treću utakmicu te ovu seriju završiti uspješno. Daleko smo mi još od naslova jer znamo kvalitete i iskustvo Raguse koja nas je i danas mučila tricama u prvom dijelu. Moram pohvaliti svoje cure za borbenost i izgaranje za pobjedu”, kazao je trener Trešnjevke Dean Nemec.

”Čestitke Trešnjevci na pobjedi. Mi smo odigrali bolje nego prije tjedan dana u Zagrebu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Idemo pokušati na našem terenu vratiti seriju u Zagreb’, dodala je Miloglav koja je za Ragusu ubacila 18 poena, a prvo ime Raguse je bila Hajdin s 29 poena (trice 6/13, 7sk).

”Odigrali smo dobru utakmicu i vratile ono što smo izgubile u Dubrovniku. Imale smo dobar ulazak u utakmicu i dale sve od sebe. Idemo pokušati u Dubrovniku ponoviti ovu igru i doći do naslova”, kazala je Novak koja je s 19 poena (trice 5/9, 6sk) predvodila Trešnjevku. Ćurić i Valčić (9sk) su dodale po 16, Bilić 10, a Nika Rodek je uz 5 poena imala 10 skokova i 8 asista.

(K. Galić)

RASPORED NADOLAZEĆIH UTAKMICA

Ut. br.  4:                 ŽKK RagusaKK Trešnjevka 2009

  • 24. svibnja 2024. u Dubrovniku, u ŠD “Gospino polje” Liechtensteinov put 10, u 18:00 sati. –>  HKS TV (s komentatorom) i Sportska televizija (snimka)

Eventualna 5. ut.:   KK Trešnjevka 2009ŽKK Ragusa

  • 28. svibnja 2024. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11, u 20:00 sati. –> Sportska televizija

Sličan sadržaj