Reprezentacije 🇭🇷U14 (ž)

U14 reprezentacija (Ž): Mlađe kadetkinje osvojile Slovenia Ball

Hrvatska U14 reprezentacija je u finalu svladala Mađarsku s 55:53 (14-24, 12-9, 23-16, 6-4).

Na međunarodnom turniru Slovenia Ball u Slovenj Gradecu U14 reprezentacija Hrvatske osvojila je 1. mjesto! Iako je ozračje samog turnira na vrlo prijateljskoj bazi (večer uoči samog finala održala se zabava na bazenu za sve sudionice i sudionike gdje nije bilo spomena ikakvom rivalstvu s terena), vrijedno je spomenuti da ovaj turnir služi kao neformalno Europsko prvenstvo za U14 kategoriju i održava se pod okriljem FIBA-e, Košarkaškog saveza Slovenije i lokalnih organizatora.

Iz igre po skupinama Hrvatska je s dvije pobjede i jednim porazom izašla na čelnom mjestu, zatim u polufinalu pobijedila Poljsku da bi u neizvjesnom finalu svladala i Mađarsku s 55:53.

Prvu su četvrtinu naše djevojke nešto lošije otvorile, trema nastupa u finalu učinila je svoje i Mađarska sa serijom od 15 poena od 4:6 do 4:21 dolazi do značajnog vodstva. U drugoj četvrtini se Hrvatska budi da bi u trećoj prikazala sjajnu igru zbog koje je kasnije i zasluženo slavila.

U posljednjoj dionici se zbog rezultatske izjednačenosti igralo vrlo obrambeno, a ponovno se uvukla i nervoza pa je s obje strane došlo do brojnih promašaja i pokoje pogreške. Nakon polaganja Marije Smiljanić za vodstvo Hrvatske od 55:53 četiri minute do kraja utakmice, pogodaka više nije bilo i Hrvatska U14 reprezentacija slavi osvajanje jakog međunarodnog turnira.

Našu je reprezentaciju do pobjede predvodila Lana Bešlić sa 17 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Sara Menalo je upisala double-double učinak s 10 poena i 10 skokova.

Hrvatska: Jakšić 3, Brtan 0, Menalo 10, Jakelić 0, Majstorović 7, Smiljanić 9, Bešlić 17, Petrović 0, Puljak 0, Ćuklin 0, Škare 1, Novak 8

KOMPLETNA STATISTIKA

Edi Rački, trener pobjedničke U14 reprezentacije nije skrivao zadovoljstvo i ponos: „Prije svega čestitam curama, ovo je njihova pobjeda. Na pripremama, i proljetnim i ljetnim, cure su bile maksimalno fokusirane, odradile su sve što smo tražili od njih na jednoj visokoj razini i to nam se, eto, vratilo kroz sami turnir i finale. Ova je generacija pokazala da ima veliki potencijal, a sad je na njima i na svima nama u klubovima da ih dignemo još razinu više kako bi mogli parirati drugim reprezentacijama u U16, U18 i seniorskoj košarci.

Zahvalio bi se na svoj pruženoj pomoći i uloženom trudu cijelom stručnom stožeru – pomoćnom treneru Krunoslavu Rimcu, fizioterapeutkinji Kristini Zdjelar i instruktorici HKS-a Žani Lelas”, zaključio je trener Rački.

Sličan sadržaj