Premijer ženska ligaPrva ženska liga

Liga za prvaka Prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige: Brod na Savi se vraća u najviši rang

BROD NA SAVI – VINDI 83:56 (21-13, 30-13, 20-14, 12-16)

Bila je to utakmica u kojoj pobjeda nosi sve i prije koje su domaće cure bile izraziti favoriti, no to su morale pokazati i na terenu, a što često nije lagano ostvariti. Unatoč svem pritisku cure su jučer pokazale koliko lijepo i dobro mogu odigrati i s lakoćom su ponijele ulogu favorita, vrlo brzo ostvarena visoka prednost omogućila je trenerima dati prigodu svim curama pokazati njihove potencijale što su one i iskoristile. Jučer su sve bile najbolje i odlično nosile teret utakmice. Ovaj put nećemo izdvajati pojedinke, nego ćemo ih pustiti da uživaju u zajedništvu ostvarenog velikog uspjeha.

Ovo je naime bilo posljednje kolo Lige za prvaka Prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige te čestitamo ŽKK Brod na Savi na povratku u najviši rang hrvatskog ženskog košarkaškog natjecanja.

ŽKK Orka će pak igrati izlučne utakmice za ulazak u Premijer žensku ligu s pretposljednjim klubom na ljestvici premijerke – ŽKK Splitom.

KOMPLETNA STATISTIKA

ŽKK Vindi, trener Marko Škerbić:

“Čestitam ekipi ŽKK Brod na Savi na plasmanu u Premijer Ligu, mi smo došli bez imperativa, no protiv ovako razigranog i kvalitetnog BnS-a nismo mogli ništa. To je puno kvalitetnija i jača ekipa od našeg susreta u Varaždinu.”

ŽKK Brod na Savi, trener Dražen Rimarčuk:

“U početku utakmice razlogom imperativa bili smo malo u grču, no pobjeda nije dolazila u pitanje. Cure su prikazale kvalitetnu i efikasnu igru, a gošće su se trudile i pružile lijep otpor i nisu posustale ni u jednom trenutku. Bila je ovo i pobjeda za našu teško ozlijeđenu Niku Kurdiju koju su nam odlično zamijenile cure iz Rijeke na čemu smo im ostajemo zahvalni. Uz radost ostvarenim plasmanom u Premijer ligu valja se već sad okrenuti daljnjem radu i obvezama.”

Ivana Kurdija za ŽKK BROD NA SAVI

Sličan sadržaj