Premijer ženska ligaPrva ženska liga

Liga za prvaka Prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige: Brod na Savi uvjerljiv protiv Orke

BROD NA SAVI – ORKA 78:49 (14-14, 23-14, 15-13, 26-8)

ŽKK Orka, trener Kristijan Belošević:

“Prije svega čestitke ekipi Broda na Savi na zasluženoj pobjedi. Mislim da u drugom poluvremenu nismo bili pravi i da smo danas imali previše neraspoloženih igračica. Kod domaće ekipe se vidjela razlika zbog djevojaka iz Rijeke gdje bi izdvojio Tuftan koja je odigrala odličnu utakmicu. Idemo dalje, imamo još dva kola i ako budemo drugi pokušati ćemo u doigravanju ući u Premijer ligu. Naravno da nam je žao, ali nismo nezadovoljni. U svakom slučaju nastavljamo s radom i moram reći da sam jako ponosan na svoje igračice jer su puno postigle.”

ŽKK Orka, igračica Iva Pavić:

“Došli smo bez pritiska, odlučili smo dati sve od sebe pa kako bude. Nismo očekivali ovakav rezultat. Nedostajalo je još malo raspoloženih igračica da bi bolje realizirali napad. Na poluvremenu jesmo pali, malo atmosfera, malo njihov domaći teren. Domaće igračice su danas odigrale puno bolje nego u Zagrebu. Mi ćemo i u sljedećim utakmicama dati sve od sebe i nikad se ne zna.”

ŽKK Brod na Savi, trener Dražen Rimarčuk:

“U utakmicama koje su bitne kao ova, gdje je biti ili ne biti igračice sa puno više iskustva mogu puno pomoći i povući cijelu ekipu. Smatram da nam je Antonija Božić jako puno dobroga donijela svojim prisustvom. Imali smo u zadnjih dva tjedna povrede i Edite Poljac i Klare Rimarčuk koje su zbog toga propustile dobar dio treninga. Imamo mladu ekipu i danas su nam Riječanke jako puno pomogle. Čestitke igračicama obje ekipe na borbenosti.”

ŽKK Brod na Savi, igračica Josipa Tuftan:

“Znali smo da moramo dobiti preko 12 poena da bi ih stigli, nismo očekivali da ćemo dobiti utakmicu sa 29 razlike. Na poluvremenu je bilo nekih 7-8 razlike, vjerovale smo u sebe i dali smo sve od sebe što nam je na kraju donijelo ovaj rezultat.”

KOMPLETNA STATISTIKA

ŽKK BROD NA SAVI

Sličan sadržaj