Mlađe kategorijeOstala natjecanja

#HerWorldHerRules projekt stigao i na Borovje

Uoči uskrsnih blagdana, projekt #HerWorldHerRules imao je svoje drugo ovosezonsko izdanje – i to na zagrebačkom Borovju. Inicijativa nije razočarala, djevojčice između 8 i 12 godina starosti ispunile su dvoranu Osnovne škole Borovje i kroz elementarne igre još jednom pokazale veliki interes i ljubav prema košarci koja će, nadamo se, imati priliku samo rasti.

Her World, Her Rules’ je jedinstven projekt koji je pokrenula FIBA-e Europe te provodi u partnerstvu s nacionalnim savezima s ciljem promocije ženske košarke diljem Europe kroz razne aktivnosti.

Primarni cilj je košarci privući djevojke osnovnoškolske i rane srednjoškolske dobi putem globalne kampanje naziva „Njezin svijet, njezina pravila“. Ambasadorice projekta u Hrvatskoj su legendarna košarkašica i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić (r. Nakić) te bivša kapetanica i bivša izbornica reprezentacije Anđa Jelavić.

Sljedećih mjeseci projekt u potrazi za djevojčicama u košarci te s ciljem privlačenja djevojčica u košarku i općenito sportsko okruženje odlazi u sve regije Hrvatske – od Županje i Križevaca, preko Crikvenice i Rovinja do Šibenika i Dubrovnika.

Vidimo se!

Sličan sadržaj