Jedinstvena kadetska ligaMlađe kategorije

JKL: Zadar uvjerljiv u Rijeci

KVARNER 2010 –  ZADAR  57:97 (10:19, 14:25, 11:25, 22:28)

Kadeti Zadra uspješno su odradili gostovanje u Rijeci te su pobijedili svoje vršnjake iz KK Kvarnera rezultatom 97:57. Trener KK Kvarnera Branko Mušić otvorio je utakmicu s petorkom Vito Pilepić, Norman Moraal, Gabriel Kremenović, Aron Margitić i Sebastijan Pozder. Marko Trninić, trener zadarskih kadeta odgovorio je s petorkom: Luka  Bičić, Karlo Gobin, Filip Crnković, Antonio Popović i Aleksandar Božiković.

Prvi koš su postigli domaćini i to je bilo jedino njihovo vodstvo na utakmici. Sve nakon toga bilo je u znaku kadeta Zadra koji su dominirali utakmicom. Izmjene koje je radio domaći trener nisu donijele nikakav pomak u igri te je Zadar do kraja prvog djela praktički riješio utakmici. Poluvrijeme je završilo vodstvom KK Zadra 44:24. U drugom djelu na terenu se ponovila ista slika kao iz prvog dijela, do konačnih 97:57. Kao zanimljivost treba istaknuti da su obje klupe dale više koševa od početnih petorki.

Kod domaćina vrijedi istaknuti jedina dva dvoznamenkasta  igrača po broju poena. To su Sebastian Pozder s 10 poena i 6 skokova te Nino Kurević s 11 poena (3 pogotka za 3). Osim njih bolje od ostalih odigrali su Karlo Trbojević i Erik Kušeta.

U pobjedničkoj  ekipi najefikasniji je bio Luka Gulan sa 16 pogodaka i 12 skokova, a istaknuli su se i Šime Grbin sa 15 koševa i 8 skokova te Aleksander Božiković s postignutih 13 poena.


 

Sličan sadržaj