FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga: Slavlje Adria Oil Škrljeva u Dubravi

FURNIR – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 83:91 (21:23, 17:26, 22:16, 23;26)

 

Na startu sezone Adria Oil Škrljevo je slavilo u Dubravi kod Furnira 91:83. Izuzev početka kada je Furnir poveo 16:11 rezultatska prednost u nastavku je bila na strani gostiju koje je predvodio Taylor Adway. Serijom 9:0 nakon trice Edija Bašića Adria Oil je u 13.minuti povelo 30:21. Uz Adwaya sjajnu rolu u prvom dijelu su imali Paolo Marinelli i Ivan Vrgoč za +11 (49:38) nakon isteka dvadesete minute.

U nastavku je Furnir u završnici treće četvrtine tricom Igora Marića uspio doći na minus 5 (65:60), ali je to večeras bio maksimum sastava Jeronima Šarina koji na ulasku u posljednju četvrtinu nije uspio zabiti koš tri i pol minute, a sve dvojbe riješio je Toni Jelenković s pet uzastopnih poena da bi nakon trice Marinellija gosti imali najvećih +15 (79:64). U završnici je Furnir uspio ublažio poraz.

”Čestitke Škrljevu na zasluženoj pobjedi. Definitivno izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu gdje smo imali 11 izgubljenih lopti. Neke su bile neshvatljive, a kod nekih igrača se vidjela i određena bojažljivost s obzirom da je prvo kolo. Amerkanac Hardnett je tu s nama tek nekoliko dana i vidi se da zna igrati, ali trebat će vramena na prilagodbu i pravila. Znali smo da je Adria Oil Škrljevo dobar protivnik koji je igrao u egalu i sa Zadrom i sa Eniseyom. Pokušali smo sve, ali nije išlo. Imali su deset zabijanih trica, anaš šut za tricu je bio skroman.” – kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Mislim da smo dobro igrali u većem dijelu utakmice. U početku smo se tražili dok nismo uspostavili ritam, ali kada smo dobili širinu i pritisak bilo je lakše u drugoj četvrtini. Kada smo napravili 12 razlike jednostavno smo se neodgovorno ponašali i to je zamjerka mojim igračima. Prva utakmica je uvijek teška i neizvjesna. Zadovoljan sam pobjedom u Dubravi koja je znatno bolja nego prošle godine” – kazao je trener AO Škrljeva Damir Rajković.

Adway je ubacio 28 poena uz 8 skokova, Marinelli 16 uz 5 asista, a Jelenković 12 uz 6 asista. Vrijedi izdvojiti 8 asistencija Josipa Barnjaka. Kod Furnira Igor Marić je ubacio 19, Lovro Mandalinić 17, a Filip Krajina 13 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Tekst: Krešimir Galić
Foto: Marin Sušić

Sličan sadržaj