FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Dubrava se preko Cedevite Junior približila doigravanju

DUBRAVA – CEDEVITA JUNIOR 90:76 (18:15, 21:16, 21:21, 24:24)

U posljednjoj utakmici 32.kola Favbet Premijer lige Dubrava je na svoj 48-rodendan pred ispunjenom dvoranom u Dubravi nadigrala Cedevitu Junior 90:76 i uoči posljednjeg kola ostala u igri za doigravanjem. Iznimno motivirani Dubravaši od početka utakmice su pokazali da ih isključivo zanima samo pobjeda, a kada se zna da su imali 15 skokova više i uz slabiji šuterski dan Cedevite Junior u prvom poluvremenu (trice 0/8) zasluženo su stigli do sedme pobjede u posljednjih osam susreta.

Nakon izjednačene prve četvrtine Dubrava je sredinom druge četvrtine nakon trica Ročka, Vidovića, Vragovića i Hudsona imala 13 razlike (36:23). Goste su u susretu držala atraktivna zakucavanja Ivana Karaćića na asistencije Austina Lukea.

Na poluvremenu je bilo 39:31, a važan trenutak susreta dogodio se tri minute prije kraja treće četvrtine kada je nakon prigovora isključen trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović, a Mateo Vidović je uz tri zabijena bacanja ubacio i tricu za +13 (58:45). Zapažene minute imao je i Bojan Tišma čijim je koševima Dubrava u posljednju četvrtinu ušla s +14 (66:52). U završnici se razigrao Kevaughn Allen ali nije mogao kraj razigranih domaćina koje je Karlo Vragović svojim koševima u dva navrata odveo na +19.

”Čestitke Dubravi koja je bila bolja, konkretnija i agresivnija. Mi večeras nismo igrali našu košarku prije svega u obrani, a individualno su svi igrači Dubrave bili bolji. Njihova lopta je brže išla, imali su 15 skokova više. Iako je Dubravi ova utakmica više značila to nije razlog da mi imamo ovakav pristup. Moramo vidjeti što je s ozljedom Karačića i to nam je u ovom trenutku prije početka doigravanja najvažnije”…kazao je trener CJ Damir Mulaomerović.

”Dubrava je od starta nametnula ritam koji mi nismo mogli pratiti. Oni su znali što žele, nadskakali su nas, a mi u prvoj poluvremenu nismo mogli pogoditi šut. Čestitao bih Dubravi na pobjedi i mojim suigračima na borbi”…kazao je Ivan Bogdanović koji je za goste ubacio 13 poena uz 8 skokova. Allen je s 23 poena predvodio Cedevitu Junior, a Karačić je dodao 17.

”Čestitam momcima koji su od prve sekunde radili ono što smo se dogovorili. Cedevita Junior je u prvom poluvremenu imala lošiji šut što nam je bila olakotna okolnost kada znamo kakva su šuterska momčad. Za taj detalj smo i mi malo zaslužni jer smo stvarno igrali dobru obranu. Na kraju smo bili koncentrirani i pametni i ovim sjajnim navijačima podarili jednu lijepu pobjedu. Nadam se da možemo slaviti i u četvrtak kod Cibone i tako izboriti doigravanje”…kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić.

”Hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju i što su nas podržali u ovoj važnoj utakmici. Mi smo se odužili velikom energijom i veći dio utakmice se držali dogovora iz svlačionice. Imamo jedan lijepi niz i moramo ga pokušati nastaviti i u četvrtak kod Cibone”…kazao je Ivan Jurić koji je za Dubravu ubacio 8 poena uz 6 skokova. Po 14 poena su ubacili Vragović, Vidović (5as), Ročak (9sk) i Matić.


 

Tekst: Krešimir Galić
Foto: Marin Sušić

Sličan sadržaj