FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Dubrava preko Cibone do doigravanja

KK Cibona – KK Dubrava 79-94 (23-20, 26-29, 5-27, 25-18)

U sklopu posljednjeg, 33. kola FAVBET Premijer lige, Dubrava je slavila protiv Cibone rezultatom 78-94 te se tako plasirala u doigravanje. Utakmica je to kojom su sve pozicije te parovi četvrtfinala postali poznati. Zadar će zaigrati upravo protiv Dubrave, Split protiv Dubrovnika, Cibona protiv Zaboka, dok posljednji par čine Cedevita Junior i Dinamo. Kada se vratimo na utakmicu, prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, ali u drugom su gosti iz Dubrave iskoristili minutažu juniora Cibone te sigurno došli do pobjede vrijedne doigravanja.

Cibona je u današnjoj utakmici mogla računati na tri seniora – Aleksandra Aranitovića, Ivana Perasovića i Ivana Majcunića, a uz njih su na parketu u početnoj petorci bili Josip Pavković i Borna Katanović. S druge strane, trener KK Dubrava, Marijan Bagarić u utakmicu je krenuo s petorkom Johnathan Hudson, Mateo Vidović, Toni Ročak, Kenan Karahodžić i Andrej Matić.

U početku vrlo izjednačen susret, u prvoj četvrtini Cibona je konstantno držala prednost, ali prihvatljivu za goste. Najveće su iznosile šest poena nakon pet minuta igre (12-6) te pet poena tri minute prije kraja četvrtine (21-16). U drugoj četvrtini Cibona je opet ta koja nešto bolje kreće, i nakon četiri minute igre opet je šest poena razlike (33-27), ali uslijedila je velika serija Dubrave 6-16 za prvu prednost na utakmici (39-43). Do kraja prvog poluvremena Cibona je ipak uspjela doći do izjednačenja 49-49.

U trećo četvrtini Dubrava je na krilima ponajviše Ročaka, Rajaofere i Hudsona ubacila 27 poena, dok je Cibona s druge strane upisala samo pet poena. Dubrava je tako u posljednju dionicu ušla s prednošću od velikih 22 razlike, odnosno s rezultatom 54-76. Posljednjih deset minuta bilo je tek odrađivanje posla, Dubrava je slavila ukupnim rezultatom 78-94.

KK Cibona / FOTO: Ivana Dergez/KK Cibona

Sličan sadržaj