HKSMlađe kategorijeOstala natjecanja

#HerWorldHerRules: U subotu i nedjelju na zagrebačka igrališta!

‘Her World, Her Rules’ je jedinstven projekt koji je pokrenula FIBA-e Europe te provodi u partnerstvu s nacionalnim savezima s ciljem promocije ženske košarke diljem Europe kroz razne aktivnosti. Hrvatski košarkaški savez se u projekt uključio 2019. godine kada je i pokrenut, no 2020. godina je zaustavila, kako natjecanja, tako i ovaj projekt.

Projekt je ponovno pokrenut ovog proljeća, a jesenas se nastavlja u istom entuzijastičnom duhu. Pozivamo sve djevojčice i djevojke starosti od 6 do 15 godina na druženje, upoznavanje s košarkom, igru i prije svega dobru atmosferu. Sve djevojke dobit će majice, a najbolje će zaslužiti i medalju.

KAD I GDJE?

  • U subotu, 25. rujna s početkom u 10,00 –> igralište Osnovne škole “Mato Lovrak” u zagrebačkoj Dubravi
  • U nedjelju, 26. rujna s početkom u 09,30 –> ŠRC Špansko, Zagreb

Primarni cilj je privući našem sportu djevojke osnovnoškolske i srednjoškolske dobi (6 do 15 godina) putem globalne kampanje naziva „Njezin svijet, njezina pravila“. Ambasadorice projekta u Hrvatskoj su legendarna košarkašica, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić (r. Nakić) te bivša kapetanica i bivša izbornica reprezentacije Anđa Jelavić i Vedrana Grgin, bivša reprezentativka i osvajačica dva WNBA prstena, obje također članice Stručnog savjeta.

Dobra zabava svima!

Sličan sadržaj