FAVBET Premijer ligaHKSPremijer ženska ligaPrva Muška Liga

PRIOPĆENJE: Uputa za primjenu odluke o zabrani napuštanja područja županija

Nastavno na Odluku o zabrani napuštanja područja županija koja stupa na snagu 23. prosinca 2020., Stožer za civilnu zaštitu RH izdao je i Uputu za primjenu iste.

Na sljedećoj 🔗 poveznici nalazi se Uputa u kojoj se objašnjava kako su putovanja na natjecanja i treninge za one sportaše i ekipe kojima je to dozvoljeno Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja opravdani razlog za dobivanje propusnice za međužupanijska putovanja. Također, na poveznici se nalaze i svi potrebni kontakti za odobravanje istih.

U Uputi, među ostalim, stoji: “Budući da se unaprijed ne mogu predvidjeti sve životne situacije, postoji mogućnost da se dobije propusnica i u slučajevima drugih opravdanih razloga, a takve propusnice izdaje Ravnateljstvo civilne zaštite. Drugi opravdani razlozi su primjerice: odlasci na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni, …”

Propusnice za sportska natjecanja treba, dakle, tražiti od Ravnateljstva civilne zaštite i to:

  1. putem sustava e-građani (za slanje zahtjeva Ravnateljstvu civilne zaštite odaberite županiju XXI GRAD ZAGREB te u izborniku stožera odaberite “Ravnateljstvo civilne zaštite”) ili
  2. u slučaju nemogućnosti pristupa sustavu e-građani, zahtjev poslati na mail propusnica@civilna-zastita.hr (kontakt telefoni: 01 3650 047/785; 01 3855 906/970)

Hrvatski košarkaški savez je odmah po primitku Upute zatražio detaljnije pojašnjenje postupka izdavanja e-propusnica te današnji odgovor Ministarstva turizma i sporta prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na velik broj zahtjeva prema Ravnateljstvu civilne zaštite za izdavanje propusnica zbog opravdanih razloga, a uzimajući u obzir sportske ekipe koje putuju na sportska natjecanja, pripreme ili druge sportske aktivnosti koje nisu obustavljene, Ravnateljstvo civilne zaštite definiralo je način postupanja koji će olakšati izdavanje propusnica sportskim ekipama kako se ne bi dogodilo da zakasne ili propuste neko natjecanje.

  • Za ekipe koje putuju skupno na natjecanje ili drugu sportsku aktivnost izdavat će se propusnica samo odgovornoj osobi za putovanje, tj. voditelju putovanja, a on je obvezan kod sebe imati popis svih igrača, trenera i tehničkog osoblja koje putuje s njim ovjeren od strane nacionalnog saveza.
  • Kako bi se takvi zahtjevi mogli na vrijeme riješiti zahtjevi se istovremeno s podnošenjem šalju i gospodinu Davoru Spevecu, dspevec@mup.hr . U mailu treba navesti ime i prezime i OIB osobe koja traži propusnicu, ime kluba i razlog putovanja.

Za sve individualne odlaske na treninge sportaša, trenera ili stručnog osoblja, koji na iste moraju putovati u drugu županiju, svaka osoba sama mora zatražiti propusnicu.

Zaključno, apeliramo da se na popisu za odobravanje popisa nalaze samo sportaši, treneri i nužno osoblje kako bi se maksimalno ispoštovale sve epidemiološke mjere sukladno situaciji u kojoj se nalazimo.”

 

Sličan sadržaj