HKSOstala natjecanja

Održani trenerski seminari za mlađe kategorije

U subotu, 14. rujna, održani su obvezni seminari za trenere mlađih kategorija za regije Centar, Sjever, Istok i Jug u Zagrebu, Osijeku i Kaštel Sućurcu, a kako je bilo na „Sokolani“ pročitajte niže.

Zavidan broj trenera dalmatinskih košarkaških klubova zadovoljno je napustio dvoranu u Kaštel Sućurcu u kojoj se održao obvezan godišnji seminar koji je jedan od uvjeta za izdavanje trenerske iskaznice za vođenje mlađih uzrasnih kategorija za sezonu 2019/20.

Tri jednosatna predavanja održali su bivši izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Ivica Skelin, zadarski kondicijski trener Josip Miliša koji je dio ljeta proveo s muškom U-16 reprezentacijom te na kraju i trener U-14 reprezentacije i instruktor HKS-a Darko Kunce. Uz to, svaki od prisutnih trenera dobio je na poklon i knjigu autora Dejana Čikića ‘Basketball drills from A to Z’ koja predstavlja zbirku od 500 košarkaških vježbi za poboljšanje rada na svakodnevnim treninzima.

Demonstratori pokaznih vježbi na terenu bili su juniori i kadeti Košarkaškog kluba ‘Ribola Kaštela’ koji su, upravo kao i današnji predavači, besprijekorno odradili svoj dio posla.

(FOTO, tekst: KK Ribola Kaštela)

Sličan sadržaj