FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Alkar uvjerljiv u Kostreni

DEPOLINK ŠKRLJEVO – ALKAR 71:99 (22:24, 16:29, 18:28, 15:18) 

Alkar je iz Kostrene otišao uzdignute glave nakon uvjerljive pobjede protiv domaćina DepoLink Škrljeva rezultatom 71:99. Sjajno otvaranje utakmice momčadi Damira Milačića te vodstvo 0:10, što je odraz nes(p)retnog poraza u Dubravi 112:111., kasnije je bilo i 4:17 za Sinjane, ali se tada ukazao Noa Svoboda koji je postigao 10 vezanih poena, a do kraja prve četvrtine ukupno 15 poena za rezultat 22:24.

U tom razdoblju je Škrljevo imalo dva puta minimalnu prednost – i jedino vodstvo na ovoj utakmici. Alkar početkom druge dionice odlazi na krilima Blatančića na +8, domaćin je u napadu vrlo efikasan, ali je obrana previše propuštala pa se razigrao i Srđan Brocić koji u kratkom vremenskom razdoblju zabija 15 poena te se Alkar odvaja na osjetnu prednost koju zadržava do poluvremena te na semaforu stoji 38:53.

U nastavku 5 min. prije kraja treće četvrtine Alok zakucava za +20 te Alkarova prednost raste, tek je Stanojević u tom razdoblju postizao poene za DepoLink Škrljevo. Domaćin je u 3 četvrtine primio ogromnih 81 poen što dovoljno ukazuje na katastrofalnu obranu, ali i raspoloženost Alkarovih igrača. Alkarovi igrači se ne opuštaju u zadnjih 10 minuta te na kraju Alkar ima i najveću prednost od +28 (71:99). Ovo je tek treća pobjeda Alkara kod Škrljeva u devet sezona Premijer lige (Škrljevo 10 pobjeda)!

Kod pobjedničke ekipe najefikasniji su bili Alok i Brocić s 17 poena te Blatančić i Anderson s 13 poena. Kod DepoLink Škrljeva Stanojević 21 poen te Svoboda 15.
Porazom od Dubrave i Alkara DepoLink Škrljevo je gotovo sigurno na pretposljednjoj poziciji FAVBET Premijer lige koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak, a Alkar i dalje ima šanse za ući u doigravanje.
U sljedećem, 27.kolu, DepoLink Škrljevo gostuje u Zaboku, a Alkaru dolazi Dubrava.

Tekst: Vito Sep
Foto: KK DepoLink Škrljevo

Sličan sadržaj