FAVBET Premijer liga

Košarkaška sezona 2023/24 kuca na vrata, počinje FAVBET Premijer liga, a proteklo reprezentativno ljeto još nas čini ponosnima!

Sezona nacionalnih prvenstava 2023/24 samo što nije počela!

Već ovog vikenda nestrpljivo očekujemo početak najviših rangova natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji

Najprije s ponosom objavljujemo kako je FAVBET sportska kladionica postala naslovni sponzor Premijer lige koja od sada nosi ime FAVBET Premijer liga. Mnoge se lijepe novosti naziru iza ugla početka FAVBET Premijer lige. Sponzorstvo znači i dodatno financiranje klubova, od najvećeg iznosa koji će pripasti prvacima pa do 8. mjesta u poretku koje će također donijeti nagradu za postignute rezultate. Po prvi put birat će se FAVBET MVP igrač mjeseca, kao i MVP finala, a nove titule donijet će i financijska priznanja najboljima. Dvije utakmice po kolu* bit će u prijenosu uživo na televiziji, a sve ostale moći će se pratiti na HKS TV-u gdje gledate i Premijer žensku i Prvu mušku ligu. Košarka je dostupna svima!

Teško je dočekati prvo podbacivanje, čini se kao da se mrežice već dugo nisu ligaški tresle, no dok lige ne krenu, uspomene na uspješno reprezentativno ljeto još su svježe.

Hrvatska je održala san odlaska na Olimpijske igre Pariz 2024 nadmoćno pobijedivši Tursku usred Istanbula u finalu Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira i time dokazala svoju kvalitetu, iskoristila potencijal i zadala smjer prema gore. Kadetkinje su se visokim 5. mjestom na Europskom prvenstvu plasirale na Svjetsko prvenstvo, a u procvatu i je i 3×3 košarka.

3×3 olimpijski sport nam je ovog ljeta donio i 3 sjajne medalje: zlatnu s Europskog prvenstva za U17 generaciju, dok su s Mediteranskih igara U23 muška i ženska reprezentacija donijele srebro i broncu. U Hrvatskoj se za to vrijeme održalo 37 3×3 turnira, od čega petnaestak pod ingerencijom HKS-a, a osigurana su i dva Challengera, u Samoboru i Splitu, kakvih je godišnje tek 33 u svijetu.

Na strukturalnoj razini novi sportski direktor donosi inovativan program rada sa zadanim ciljevima i strategijama, program koji će uskoro biti detaljnije predstavljen javnosti.

Sve nam to daje konkretnu potporu za vjeru u daljnji pozitivni zamah košarke. Uz već ranije osigurana financijska olakšanja svim klubovima, kako FAVBET Premijer lige, tako i Premijer ženske lige, Prve muške i Prve ženske lige pa i županijskim savezima, u ovu se sezonu ulazi s nikad jačim financijskim planom, od početaka košarkaških natjecanja u Republici Hrvatskoj.  Stoga svim klubovima, igračima, navijačima i košarkaškim zaljubljenicima u novoj sezoni želimo sreću, sportski uspjeh i uživanje pod obručima i na tribinama!

FOTO: Zvonko Kucelin/KK Zadar (detalj s 3. utakmice finala 4.6.2023.)

*od drugog kola

Sličan sadržaj