FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (2. kolo): Cibona slavila u Sinju

ALKAR – CIBONA 63:78 (22:20, 12:23, 11:14, 18:21)

Desetkovana Cibona, sa svega petoricom seniora (Radovčić, Aranitović, Majcunić, Perasović,Vuković), uspjela je lakše od očekivanog odnijeti bodove iz Sinja svladavši Alkar 63:78.

Domaći, osokoljeni pobjedom kod Dubrave, pali su pod pritiskom očekivanja da je Cibona u ovakvom sastavu više nego pobjediv protivnik. Za takvo nešto trebalo je pružiti ipak kudikamo kvalitetniju partiju, pogotovo u napadačkom dijelu.

Najbolji period u igri Sinjana bila je prva četvrtina. Trojkom Nazora Alkar je u 4. minuti poveo 7:2. No gosti su zaredali sa tri ubačaja i vratili egal koji je potrajao do završnice prvog perioda. Slobodnim bacanjima Bissainthea, domaći su zaključili prvu dionicu sa minimalnim vodstvom 22:20.
Po daljnji tijek susreta ključan je bio drugi period koji su “cibosi” otvorili serijom 11:0 kaznivši prije svega napadačku bezidejnost domaćih. Gosti su dobro detektirali kojim igračima Alkara nikako ne dati šansu da se razmašu. I u tome su potpuno uspjeli. Trojac inozemnih sinjskih pojačanja na kraju je zajedno ubacio svega 26 koševa, što je manje nego li su Green i Bissainthe pojedinačno upisali u prvom kolu. Iako su domaći sredinom druge dionice smanjili zaostatak na 5 koševa, Cibona je zadražala rezultatsku kontrolu pretočenu u 9 koševa viška (34:43) na velikom odmoru.
Na početku drugog poluvremena gostima je bilo bitno othrvati se pokušajima Sinjana da na krilima sjajne podrške svojih navijača pokušaju anulirati zaostatak. Taj zadatak su više nego uspješno uspješno odradili budući je na koncu treće četvrtine na semaforu svijetlio rezultat 45:57.
U posljednjoj četvrtini domaći nisu više imali mentalne snage za preokret i gosti su lako i uvjerljivo priveli utakmicu kraju.
Daleko najveći teret prvog Ciboninog prvenstvenog trijumfa u FAVBET Premijer ligi iznijela je seniorska petorka, uz pripomoć mladog Golemca. Najučinkovitiji je na kraju bio Domagoj Vuković sa 19 koševa i 12 skokova. Osim njega dvocifreni su još bili Majcunić (18 koševa), Perasović (15 koševa) i Aranitović (13 koševa).
Kod Alkara najefikasniji je bio kapetan Vučić koji je na 14 koševa dodao i 8 skokova. Posebno isticanje zaslužuje mladi Ivan Pavela je koji je na svoj 18. rođendan upisao dvociferen iznos od 11 koševa.

Foto: AB foto digital
Tekst: KK Alkar 

Sličan sadržaj