Alpe Adria Cup - muškarci

Zabok domaćin službenom otvaranju nove sezone Alpe Adria Cupa

Još nas samo nekoliko dana dijeli od službenog početka nove sezone Alpe Adria Cupa!

Idućeg tjedna, točnije od 22. do 24. rujna, fokus je na Zaboku. KK Zabok, jedan od novaka u ovogodišnjem izdanju Alpe Adria Cupa odlučio je organizirati jedinstveni trodnevni događaj za početak akcije u skupini D.

„Ovo je prvi put da AAC počinje sa službenim otvaranjem i jako se veselimo tome. Sučelit će se tri vrlo zanimljive momčadi iz ‘skupine smrti’ pa sam siguran da nas u Zaboku očekuju uzbudljive utakmice. Nadam se da će ovo otvaranje biti uspješan početak nadolazeće sezone AAC-a”, izjavio je direktor AAC-a Marek Imre.

Bit će to prilika za domaćine ne samo da se u okršaju s momčadima iz Slovenije i Rumunjske dokažu pred svojim navijačima, već i pred košarkaškom Europom. Dvije odigrane utakmice poslužit će i kao idealna provjera pred ligašku sezonu.

„Odlučili smo da kao nova momčad u Alpe Adria Cupu želimo ostalima pokazati naš grad i ugostiti ih na najbolji mogući način. Očekujemo puno dobre košarke, puno dobre zabave i dobru probu za početak sezone u našim domaćim ligama“, otkrio je predsjednik KK Zabok Ozren Hanžek.

Po prvi put vidjet ćemo i nositelja wild carda, SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara, na djelu. Povijesno prvi klub u ovom natjecanju iz Rumunjske, ne krije visoke ambicije koje želi pokazati već na otvaranju u Zaboku. Respektira svoje protivnike, ali se ne boji razmišljati o uspjehu odmah na početku novog izdanja AAC-a.

„Uzbuđeni smo što ćemo igrati u AAC-u, novi smo u ovom natjecanju. Cilj nam je predstavljati grad Temišvar i klub na najbolji mogući način. Teško je govoriti o ciljevima kada ne znamo puno o drugim ekipama, ali naravno da ćemo pokušati dogurati što dalje u natjecanju“, rekao je igrač Timisoare Nikola Gajić koji je 2017. godine upisao i službene nastupe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Rogaška iz Slovenije je povratnik u Alpe Adria Cup nakon 5 godina. Bit će to i za njih veliki ispit pred novu sezonu.

„Naša očekivanja za ovu godinu su da naši mladi igrači steknu nova iskustva te da se pokažu što boljima. Klubovi u našoj skupini su odlični, očekujem dobre utakmice sa svim protivnicima. Mislim da će konačni rezultati ovisiti o tome koja će momčad pokazati više energije. Igrat ćemo u AAC-u prvi put nakon sezone 2015/2016, tako da jedva čekamo da to počne, želimo ići iz utakmice u utakmicu, a prvi cilj nam je završiti prvi ili drugi u našoj skupini,“ izjavio je trener Rogaške Peter Markovinovič.

Izjave ekipa i direktora natjecanja jasno pokazuju kako se imamo čemu veseliti, a nova AAC sezona krenut će kao nikad prije, službenim događajem otvorenja. I vi možete biti tamo jer će HKS TV uživo prenositi sve utakmice iz sezone 2022/2023.

Raspored otvaranja nove sezone u Alpe Adria Cupa u Zaboku:
  • 22.09. u 19.00: KK Zabok – SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara
  • 23.09. u 19.00: KK Rogaška – SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara
  • 24.09. u 19.00: KK Zabok – KK Rogaška

 

 

Sličan sadržaj