Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Dubrava nastavlja s pobjedama

U zaostaloj utakmici 5. kola skupine B Alpe Adria Cupa Dubrava je slavila protiv BC Vienne 89:74 i tako upisala treću uzastopnu pobjedu. Lavovi su sada na omjeru 3-4 uoči posljednje tri utakmice (Ilirija, Olomouc, Vienna).  Odlično otvaranje Dubrave koja je s tri uzastopne trice Kuzmanovića, Karahodžića i Vragovića na startu povela 17:5. Sredinom druge četvrtine bilo je i 15 razlike, a na isteku prvog dijela +17 (53:36).

Gosti ni u nastavku nisu imali rješenja za Dubravaše koje je sjajno razigravao Filip Paponja (11 asista), a početkom posljednje četvrtine bilo je i najvećih +25 (78:53)

”Mislim da smo lakše od očekivanog dobili jednu kvalitetnu i iskusnu momčad kao što je Vienna. Možemo biti zadovoljni činjenicom da smo uspjeli minutažu podijeliti maksimalno i uz agresivnu i brzu igru smo došli do pobjede. Nadamo se da ćemo ovaj lijepi niz nastaviti i u slijedećim utakmicama”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin

”Čestitam svojim igračima koji su uz određene probleme s ozljedama odigrali maksimalno koliko su mogli. Danas smo igrali s mladom momčadi Dubrave koja je igrala agresivno od početka do kraja i mogu amo treneru Šarinu i klubu čestitati na selekciji igrača. Vjerujem da će utakmica u Beču za mjesec dana biti puno bolja s naše strane i s boljim ishodom za nas”, kazao je Hrvoje Radanović, trener Vienne.

”Čestitke mojim suigračima jer smo od prve minute ispunili zahtjeve trenera za ovu utakmicu. Zajedništvo koje imamo u posljednje vrijeme nas je podignulo na višu razinu što se vidi i po rezultatima”, dodao je bek Dubrave Dario Kuzmanović. 

Kenan Karahodžić je ubacio 17, Ivan Jurić 14, Toni Ročak 13, a Karlo Vragović 12 poena. Kod gostiju bolji od ostalih Davor Konjević (20) i Ivan Siriščević (19).

K. Galić/FOTO: Marin Sušić

Sličan sadržaj