Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Dubrava preko Kolina do druge pobjede

U šestom nastupu ove sezone u Alpe Adria Cupu košarkaši Dubrave upisali su drugu pobjedu. Na gostovanju kod Kolina, trenutno četvrte momčadi prvenstva Češke izabranici Jeronima Šarina su slavili uvjerljivu pobjedu 81:65. Već na startu Toni Ročak je ubacio sedam poena za prednost 11:6, a odličnu obranu Dubravaši su odigrali u drugoj četvrtini kada su primili samo 13 poena i na odmoru stigli do prednosti 39:33. Razigrali su se Ivan Jurić i Filip Paponja, a rezultatsko odvajanje gostiju vidjeli smo u prvim minutama treće četvrtine kada su Dario Kuzmanović i Kenan Karahodžić ubacili trice, a Paponja položio za +13 (51:38). U završnici treće četvrtine bilo je i 17 razlike (62:45) što se do kraja susreta pokazalo kao nedostižnim za domaćine koji su prije nešto manje od dva mjeseca dostigli prednost Dubrave od 26 poena razlike.

Iako je nastupila bez Matea Vidovića i Mihaela Kosa te šutirala slobodna bacanja 12/24 Dubrava je stigla do pobjede koja će podići samopouzdanje za iduće susrete u Favbet Premijer ligi protiv DepoLink Škrljeva i Zaboka.

”Nakon poraza od Alkara i putovanja od devet sati momčad je reagirala na način kako smo željeli, a to je vrlo angažirano i koncentrirano u obrani tako da smo jednu odličnu momčad i pored lošeg šuta uspjeli relativno lagano pobijediti. Pokazali smo neke stvari koje bi trebali raditi u budućnosti počevši već od subote i utakmice s DepoLink Škrljevom gdje su nam dva boda izrazito važna”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

Jurić i Ročak su ubacili po 17 poena, Paponja 14 (7as), a Karlo Vragović 9. Domaćine je predvodio Holden Redparth s 21 poenom.

Idući susret u Alpe Adria Cupu Dubrava igra 4.siječnja kada će ugostiti Viennu, a u subotu u Dubravu (20.15) stiže DepoLink Škrljevo u 13.kolu Favbet Premijer lige.

 

K. Galić, FOTO: artofotocz

Sličan sadržaj