Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Uvjerljiva pobjeda protiv Ilirije dovela Šibenku na korak do drugog kruga


GKK ŠIBENKA – NUTRISPORT ILIRIJA 92:77 (28-18, 27-25, 22-14, 15-20)

Nakon dvije pobjede u gostima u Alpe Adria Cupu (kod Ilirije i Vienne) pala je i Ilirija drugi put ove sezone i to na domaćem terenu. Narančasti su od prve minute bili uvjerljivi protiv momčadi Stipe Modrića i slavili su rezultatom 92:77. Šibenka je sada na omjeru sa tri pobjede i dva poraza što ih dovodi na korak za plasman u drugi krug.

Šibenka je nakon prve četvrtine na svom Baldekinu uz pomoć navijača imala prednost 28:18, dok se na poluvrijeme otišlo rezultatom 55:43. Tijekom treće četvrtine Milačićeva momčad se uz odlično raspoloženog kapetana Paića razigrala pa je treća četvrtina završila 77:57. Mirno je Šibenka privela utakmicu kraju kada su svoju priliku dobili i mladi igrači Dominik Škugor i Petar Šarić.

Paić je sa 22 poena bio najefikasniji kod domaćina, Skorić je zabio 18, Jambrović i Kakar po 11. Kod gostiju Kmetić i Orel zabili su po 17 koševa.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Sretan sam zbog pobjede i općenito zbog situacije u kojoj se nalazimo kroz Alpe Adria cup jer smo još uvijek u šansi da prođemo dalje što je i bio neki pritajeni cilj. Ilirija je jako mlada ekipa koja isto igra i na minus i na plus petnaest tako da se ne možeš nikako opustiti.

Cilje je bio, s obzirom da u petak igramo utakmicu protiv Splita, da ako ikako možemo smanjimo minutažu igračima, da ne bude prevelik umor jer će nam u petak biti treća utakmica u šest dana. Uspjeli smo to napraviti i pokušat ćemo se u ovom jednom danu pripremiti i napraviti sve da zakompliciramo Splitu utakmicu.’

Pavao Paić, kapetan Šibenke: Na prvu izgleda da je to bila lagana pobjeda međutim mi smo se pribojavali ove utakmice jer nam se dosta utakmica naslagalo, prije tri dana smo igrali jednu dosta tešku utakmicu i fizički i mentalno. Ekipa Ilirije je došla malo ‘osakaćena’ sa tim povredama, a mi smo od prve minute išli maksimalno angažirani i mirno priveli ovu utakmicu kraju i sada se okrećemo Splitu, utakmici koja nas čeka u petak.’

GKK Šibenka, FOTO: Milan Balaban

Sličan sadržaj