Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Šibenkina velika bečka pobjeda

GGMT VIENNA – GKK ŠIBENKA 68:69 (14-13, 17-17, 17-20, 20-19)

Šibenka je upisala drugu i vrlo značajnu pobjedu u Alpe Adria Cupu. U Beču je sa 69:68 svladala momčad dosad neporažene Vienne, momčad koja je nedavno na Baldekinu od Šibenke bila bolja za 33 poena. Podsjetimo, Viennu također vodi hrvatska struka: trener Aramis Naglić s pomoćnikom Hrvojem Radanovićem. Vienni je ovo prvi poraz, dok je Šibenka na omjeru 2-2 i ovom je utakmicom zadržala šansu za ulazak u doigravanje.

Bečka je utakmica bila izjednačena od početka do kraja, vodstvo se često izmjenjivalo, no Šibenčani su u samom završetku utakmice bili konkretniji i upisali pobjedu.

Kapetan Paić je ubacio 14 poena, novi igrač Kakar 11, Klarin 9, a Skorić 8 poena. U redovima Viennne najboljim se pokazao Vujošević sa 16 poena. U sljedećem kolu Alpe Adria Cupa Šibenka će ugostiti  slovensku Iliriju protiv koje već ima upisanu pobjedu.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Velika pobjeda i sve zasluge za ovo pripadaju igračima. Najbitniji dio je bio da startna petorka da pozitivan impuls. To smo dobili. Moramo stati na loptu i ne letjeti previše. Sutra je novi dan.’

Pavao Paić, kapetan Šibenke: ‘Čestitam svojoj ekipi na odličnoj utakmici i nevjerojatnoj želji i zalaganju u svih 40 minuta. Dobili smo jednu dosta skupu i renomiranu momčad i skupili dosta samopouzdanja i dobre atmosfere za nastavak sezone. Za kraj čestitam Funcutima i skidam kapu za dolazak na ovako daleko gostovanje i zahvaljujem što su nam dali jos jedan dodatni impuls.’

Foto: GKK Šibenka

Sličan sadržaj