Alpe Adria Cup - muškarci

Škrljevo se porazom oprostilo od Alpe Adria Cupa

Sluneta Usti – Adria Oil Škrljevo 81:60 (20:11, 19:22, 17:17, 25:10) 

Košarkaši Adria Oil Škrljeva još jednim porazom u samo četiri dana od Slunete iz Usti nad Labom iz Češke rezultatom 81:60 su se oprostili od nastupa u Alpe Adria Cupu.

Bila je to utakmica 6. kola skupine D koja je odlučena u posljednjih deset minuta. Prvih deset minuta u kojima su obje ekipe dosta griješile pripalo je domaćinu koji na isteku prve četvrtine ima plus devet 20:11.

Poveli su gosti koševima Ivana Vrgoča, ali domaćin uzvraća dvojkom Spensera Svejcara i tricom Ladislava Pecka za 5:2 u drugoj minuti. Nakon prednosti Slunete 7:4, Adria Oil Škrljevo uspio je doći u minimalno vodstvo 7:8 nakon što su za dva u 4′ pogodili Toni Jelenković i Luka Vucić i tu su stali. Domaćin radi seriju 7:0  i prelazi u vodstvo 14:8.

Početkom druge četvrtine Sluneta se odvaja na plus deset 23:13 nakon što je Dalibor Fait pogodio oba slobodna bacanja. Ipak, Škrljevo se ne predaje pa serijom 12:3 u 16′ dolazi  na minus jedan 26:25. Za Zelene pogađali su Jelenković tricu, dvojku i slobodno bacanje, Igor Stojanović trojku i dvojku te Mario Rajčić slobodno bacanje.

Dvije minute i 25 sekundi prije kraja prvog dijela Adria Oil Škrljevo još jednom je došlo na minus jedan 31:30 i onda su stali. Toniju Jelenkoviću su svirane dvije tehničke pogreške za redom, pa u 19′ mora napustiti parket. Do odmora domaćin povećava prednost, da bi na isteku dvadesete minute na semaforu stajalo 39:33. Kod domaćina Fait je postigao 12, a Pecka 9 koševa, dok je kod su kod Zelenih Jelenković postigao 10, a Stojanović 8 za prvih dvadeset minuta.


Ulogu razigravača kod gostiju u nastavku preuzima kapetan Josip Barnjak, a budi se i Christoper Hortman koji postiže četiri koša u nizu. Uz njega uspješni su Stojanović i Vrgoč pa se na mali odmor odlazi prednošću Slunete 56:50.

Posljednjih deset minuta bolje otvaraju domaćini jer Pecka sa dvije i Fait sa jednom postignutom tricom odvode Slunetu u vodstvo od plus petnaest 65:50. Škrljevo ne može nikako postignuti koš u posljednjoj četvrtini pa nakon pet minuta igre domaćin ima prednost 71:50 (21:0). Zeleni prvi koš i to ne iz igre, postižu nakon šest i pol minuta igre, kada Barnjak koristi jedno slobodno bacanje za 71:51.

Na kraju kod Slunete Fait 18 koševa uz tri trice, Pecka 14, a Svejcar 12. Kapetan Barnjak postigao je 14 koševa kod Adria Oil Škrljeva, Jelenković 10, a Vrgoč i Stojanović po 8.

KK Adria Oil Škrljevo – Vladimir Jurić
Foto – Vigo Mavrović 

 

Sličan sadržaj