Alpe Adria Cup - muškarci

Šibenka preko stotke za prvu pobjedu u Alpe Adria Cupu

Šibenka je upisala prvu pobjedu u Alpe Adria Cupu. U drugom kolu na svom je Baldekinu s uvjerljivih 104:81 svladala austrijski Flyers Wels pa je nakon dva odigrana kola na polovičnom učinku. Podsjećamo, u prvom kolu bodove su s Baldekina odnijeli slovački Patrioti Levice.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Imali smo samo ponedjeljak da se pripremimo za ovu utakmicu, a bilo je jako teško psihološki reagirati nakon poraza u Dubravi. Rezultat današnje utakmice je malo i previsok s obzirom na njihovu kvalitetu jer njima je falio samo jedan igrač. Znao sam što mi možemo napraviti i s vremenom ćemo napredovati. Danas je koncentracija bila na nivou, tehnički i taktički nismo puno griješili. Danas smo došli do toga da smo imali 24 asistencije što znači da je lopta išla pravovremeno, uspjeli smo odmoriti neke igrače i dobiti ovu utakmicu. Mi se moramo pripremiti i za ono što nam slijedi, a to je u subotu ozbiljan protivnik Zadar. Ja sam jako zadovoljan s ovom pobjedom samo iz razloga psihološke naravi. Znam da je drvlje i kamenje po nama nakon svega ovoga, ali meni je pritisak sastavni dio mog posla i jako volim biti pod pritiskom tako da mi je to samo dodatni motiv da napredujemo i dalje. Čestitam mojim igračima, okrećemo se Zadru, tu ćemo pokušati napraviti sve da se dobro pripremimo i ostanemo zdravi. Čestitke i Flyers Wels ekipi koja se borila cijelo vrijeme i igrala izuzetno agresivno.’

Patrik Jambrović, igrač Šibenke: ‘Čestitam svojim momcima što smo izašli na teren i bili skoncentrirani cijelu utakmicu. Protivnik nam je bio nepoznat i to nam je još dodatno otežalo situaciju, ali nadoknadili smo taj nedostatak informacija s energijom i koncentriranom igrom u obrani i napadu.’

Šibenka: Kujundžić (5), Arslanagić (9), Rebić (16), Živković (2), Gulin (6), Bašić (12), Grgurica (2), Solomun (13), Antić (10), Jambrović (17), Pleadin (3), Paić (9).

Wels: Razdevšek (21), Lamešić (5), Tepić (3), Anđelković, Orf (21), Gatterbauer, Jakupović (8), Delaney (15), von Fintel (8).

KOMPLETNA STATISTIKA

GKK Šibenka, FOTO: Milan Balaban

Sličan sadržaj