Alpe Adria Cup - muškarci

Odluka Upravnog odbora: Podrška klubovima koji se natječu u Alpe Adria Cupu

Danas je u Koprivnici održana sjednica Upravnog odbora HKS-a na kojoj je izglasana podrška klubovima koji će se u sezoni 2021/22 natjecati u Alpe Adria Cupu.

Hrvatski košarkaški savez ustraje u svojim naporima da klubove usmjeri u međunarodna natjecanja, a Alpe Adria Cup je odlična odskočna stepenica za jačanje i promoviranje hrvatske košarke te stjecanje iskustva domaćih igrača na međunarodnoj pozornici. Upravo su igrači naših, hrvatskih klubova baza koju treba njegovati, širiti i jačati međunarodnim utakmicama kako bi iz njih stasali kvalitetni reprezentativci koji će moći odgovoriti na pritiske međunarodnog natjecanja. Imajući u vidu da u mnogim europskim i svjetskim kvalifikacijskim ciklusima Hrvatska zbog sustava natjecanja ne može računati na NBA i euroligaške igrače, kvalitetan razvoj domaćih igrača je zasigurno jedan od prioriteta hrvatske košarke.

Kao što je javnosti već poznato, u Alpe Adria Cup uključili su se Adria Oil Škrljevo, Gorica i Šibenka koji će se natjecati u konkurenciji 16 momčadi iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Natjecanje će se odvijati u 4 skupine s po 4 ekipe, a dvoje prvoplasiranih plasirat će se u četvrtfinale što garantira minimalno 6 međunarodnih utakmica svakoj od navedenih momčadi. Vjerujemo da će naši klubovi na najbolji mogući način predstavljati hrvatsku košarku istovremeno osnažujući svoje redove, a time i cjelokupnu hrvatsku klupsku košarku.

Šibenka će se u regularnom dijelu natjecati u skupini A s BK Pardubice (Češka) koji su prošlosezonski pobjednici Alpe-Adrie i koje vodi naš trener Dino Repeša, zatim Levicki Patrioti (Slovačka) i Raiffeisen Flyers Wels (Austrija). Ždrijebom je odlučeno da se Gorica natječe u C skupini, a protivnici će im biti MKS Dabrowa Gornica (Poljska), Spišski Rytieri (Slovačka) i BK IMMOunited Dukes (Austrija). Adria Oil Škrljevo se nalazi u skupini D sa Slunetom iz Usti nad Labi (Češka), BC Prievidza (Slovačka) te Ilirijom iz Ljubljane (Slovenija).

Raspored Alpe Adria Cup 2021/2022:

Grupna faza:

  • 28.-29. rujna,
  • 12.-13., 19.-20. i 26.-27. listopada,
  • 2.-3., 9-10 i 16.-17. studenog te
  • 7.-8. prosinca 2021.

Četvrtzavršnica do 26. siječnja 2022.

Poluzavršnica do 16. veljače 2022.

Završnica najkasnije do 23. ožujka 2022.

Sličan sadržaj