Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Šibenka se Europi vraća protiv slovačkih Patriota Levice

Košarkaši Šibenke u utorak, 28. rujna 2021. godine s početkom u 18:00 sati na Baldekinu igraju prvo kolo Alpe Adria Cupa u kojem će ugostiti ekipu Patrioti Levice iz Slovačke.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Drago mi je da otvaramo Alpe Adria Cup kod kuće. Pozivam gledatelje, ako mogu, da dođu u što većem broju. Ovoj ekipi je definitivno potrebna i pomoć sa tribina s obzirom na mladost i neiskustvo. Znam koliko rade i koliko se trude i iz utakmice u utakmicu očekujem napredak. Čeka nas ekipa Patrioti Levice koja je dosta iskusna i fizički dosta moćna. Imaju reprezentativnog playa i tri nova Amerikanca, tako da i oni su u toj nekoj fazi uigravanja. Jedna ekipa koja dosta ambiciozno kreće u sezonu, pa tako i u Alpe Adria Cup.

Ja sam jako sretan što jedna ekipa koju vodim izlazi iz okvira hrvatske košarkaške lige. To mi je bila prva misao, da se maknemo iz ovih okvira da otprilike vidimo gdje smo s određenim budžetima koji imaju druge ekipe iz bliže regije. Već u prva dva kola minutažu imaju svi igrači tako da smo već počeli sa kaljenjem igrača. Očekujem da nam se priključi još neko pojačanje i na tome radimo. Pokušat ćemo svaku utakmicu napredovati za razliku od onih bivših i pokušat ćemo doći do situacije da se malo opustimo u tom napadu i da dođemo do nekih poena do kojih bi bez problema mogli doći.

Dosta je teško u ovom trenutku naći najadekvatnije rješenje što se tiče pojačanja koje će se uklopiti i financijski i kvalitetom. Nisam paničar i ne želim samo uzeti igrače da popunim rupu. Htio bi da nas to novo pojačanje unaprijedi kako u obrambenom tako i u napadačkom dijelu.’

Domagoj Bašić, kapetan Šibenke: ‘Otkad sam ovdje nismo još nijednom odigrali neko europsko natjecanje, tako da moje osobno viđenje je da sam jako motiviran za to i to je jedan veliki izazov. Pogotovo za ovu našu mladu momčad, s nestrpljenjem čekamo to natjecanje. Svakako igramo protiv kvalitetne ekipe, imaju nekoliko Amerikanaca i slovačkih reprezentativaca, tako da će biti jedan veliki izazov za nas, ali želimo se pokazati u boljem svijetlu nego prošlu utakmicu. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti.’

Ekipa Levica stigla je u Šibenik još u nedjelju i jutros su počeli sa prvim treninzima. Trener Patrioti Levice, Michal Madzik:

‘Veselimo se sutrašnjoj utakmici, ne znamo što nas očekuje, ali i to je jedno veliko iskustvo, odlično je igrati Alpe Adria Cup protiv jednog hrvatskog tima. Sigurno će biti dobra utakmica, ovo je naša prva utakmica u sezoni imamo naravno i očekivanja, ali vidjet ćemo kako će ići sutra. Ovo je ujedno i dobar test prije nego što naša liga krene slijedeći tjedan.

Sviđa nam se grad, ali nismo još imali vremena obići ga, to je današnji plan… da razgledamo Vaše povijesne znamenitosti. Smješteni smo uz more i uživamo u tome, vrijeme nas je poslužilo i danas je jedan pozitivan dan za nas i drago nam je što igramo u Šibeniku.

O ekipi Šibenke imamo neke informacije naravno, ali ovo je prvi put da se susrećemo. Vidim da ima dosta mladih igrača i oni će se sigurno boriti i dati najbolje od sebe. Moram dodati i to da je ova dvorana puna povijesnih trenutaka i predivan je osjećaj ući u ovu dvoranu i osjetiti tu povijest košarke.’

 

Uoči utakmice 1. kola Alpe Adria Cupa Šibenka – Patrioti Levice koja se igra u utorak, 28. rujna s početkom u 18 sati, organizirano je antigensko testiranje za gledatelje po cijeni od 50,00 kuna u Poliklinici Gemini, Stjepana Radića 137a.

Termini testiranja:
Ponedjeljak, 27.09.2021. 09 – 20 sati
Utorak, 28.09.2021. 09 – 17 sati

Utakmicu možete uživo pogledati ovdje (poveznice za sve utakmice naših klubova u Alpe Adria Cupu možete pronaći na HKS TV-u):

(GKK Šibenka)

 

Sličan sadržaj