Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Šibenka dočekuje austrijski Wels, trener Milačić se nada dizanju samopouzdanja

Alpe Adria Cup ide dalje!

Već sutra, 19. listopada s početkom u 18:00 Šibenka na Baldekinu dočekuje Raiffeisen Flyers Wels iz istoimenog gradića Wels u Austriji. U austrijskom nacionalnom prvenstvu do sada su odigrane 2 utakmice pa Wels s jednom pobjedom i jednim porazom stoji na sredini ljestvice na čijem je vrhu Vienna koja također igra Alpe Adria Cup.

“Wels je jedna vrlo zanimljiva ekipa i košarkaška sredina koja godinama ulaže u momčad, dovodi veći broj stranaca. Kad se usporedi njihov budžet s, recimo, budžetima Šibenke ili ovog našeg razreda u Premijer ligi, to su dva do tri puta veći budžeti“, kazao je trener Šibenke Damir Milačić koji je dobro proučio sutrašnjeg protivnika.

“To je jedna ekipa koja je multinacionalna i koja je željna dobrog uspjeha. Sigurno će se kroz Alpe Adria Cup gdje su startali s porazom od Levica trideset razlike htjeti iskupiti na našoj utakmici. Imaju jedan score u austrijskom prvenstvu i htjeti će podizati formu. Međutim, na nama je da mi dođemo u situaciju maksimalne pozitivne atmosfere, bez obzira na situaciju što smo izgubili utakmicu u Dubravi”, osvrnuo se trener Milačić i na nedavni poraz od Furnira i nastavio:
“Ja sam naglasio da nemam što zamjeriti igračima, ali imamo problem neiskustva i donošenja odluka, obrambenih i napadačkih u ključnim trenucima. To je nešto što se vremenom popravlja i radi. Već sam rekao da ekipa maksimalno radi i kako znam da kada dođe pravo vrijeme i mi ćemo biti pravi. Od ekipe očekujem sigurno da mentalna regeneracija bude što prije i da se pokušamo pripremiti na njihove individualne kvalitete, zato što taktički teško možemo u jednom danu nešto napraviti i pristup mora biti pobjednički. Ne smijemo biti u strahu nakon ove serije utakmica. Moramo vratiti onaj pobjednički duh koji se vraća s dobrom atmosferom. Neke izgubljene bitke ne znače i izgubljen rat, a taj dio je jako bitan. Bitno je kakvi smo na kraju, a ne kakvi smo sada. Rad je besprijekoran, odnos njih prema klubu također, bore se i jednostavno morat ćemo podići samopouzdanje i pokušati na neke košarkaške načine doći do laganih poena da ne svedemo sve na to jesmo li pogodili šut izvana ili nismo.

Wels je idealan da pokušamo dići samopouzdanje i treba se ići na pobjedu. Ne možemo reći da ih poznajemo jako dobro. Ovo što poznamo je jedna vrlo nezgodna ekipa, međutim moj sportski moto je uvijek u životu bio da se svakoga može pobijediti ako se vjeruje i ako si maksimalno borben.”

Sretno Šibenki i borbenom treneru Milačiću!

Utakmicu možete uživo pratiti ovdje:

FOTO: Milan Balaban (Šibenka – Patrioti Levice)

 

Sličan sadržaj