Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Gorica u srijedu protiv prvaka Slovačke

Gorica nastavlja svoj put u Alpe Adria Cupu te putuje u Slovačku gdje ih čeka prvak Slovačke ekipa Spišski Rytieri

U srijedu će protivnik Gorice biti prvak Slovačke koji dolazi iz Spišske Nove Vesi kako se nekada i zvao klub. No, 2020. godine promijenili su ime u Vitezove (Rytieri) i odmah osvojili slovačko prvenstvo. Gorica ih je u prvom susretu dobila 93:69, no na domaćem terenu Slovaci će sigurno htjeti uzvratiti istom mjerom. Najveću opasnost po mrežicu naše ekipe činit će njihov najbolji strijelac Michal Batka (16,7 poena po susretu), reket će kontrolirati srpski internacionalac Marko Stevanović (7,7 skokova po utakmici), a igrom će dirigirati Amerikanac Grant Dressler (4,7 asistencije po utakmici).

Vitezovi imaju odigranu utakmicu više i trenutno su na omjeru 1-2. Gorica je trenutno na omjeru 2-0 i jedina je ekipa u skupini C koja nema niti jedan poraz  i bilo bi lijepo da tako i ostane.

Trener Bože Radoš svjestan je da će u uzvratu Slovaci biti opasniji i motiviraniji: „Nakon dva neugodna poraza od Škrljeva i Cedevite slijedi nam  utakmica u Alpe Adria Kupu protiv Spišskih Rytiera. Mi smo ih ovdje relativno lagano pobijedili i sigurno je da će oni na svom terenu biti motivirani i htjet će nam se revanširati. Međutim, mi se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu, nakon dva poraza želimo i mi pobjedu i vjerujem da će to tako i biti”, optimističan je pomoćni trener Gorice.

Stipe Sokol ove je sezone iz juniorskog uskočio u seniorski dres i polako, ali sigurno skuplja vrijedne minute na terenu kako u domaćem prvenstvu tako i u ovom natjecanju: „Očekuje nas jedna jako teška utakmica na vrlo teškom terenu. Ovo nam je prvo gostovanje u Europi i nadam se ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu”,  jezgrovit je bio mladi gorički centar.

Utakmica je na rasporedu u srijedu, 3. studenog, s početkom u 17 sati.

🎥 Prijenos utakmice na www.huste.tv

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

 

Sličan sadržaj