Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Gorica domaćin prvaku Slovačke

Gorica će ove sezone debitirati u Alpe Adria Cupu protiv prvaka Slovačke ekipe Spišski Rytieri

Ove godine Bikovi će nastupiti u prestižnom Alpe Adria Cupu koji obuhvaća timove iz nekoliko zemalja srednje Europe (Poljska, Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska).

Osim košarkaškog značaja ovo natjecanje za Goricu i ostale hrvatske klubove (Šibenka i Adria Oil Škrljevo) ima i turističku komponentu jer upravo su nabrojane zemlje najvažnija emitivna tržišta za hrvatski turizam.

Osim toga, pregovara se i o vertikalnoj prohodnosti ovog natjecanja prema drugim europskim natjecanjima što je dodatni začin cijeloj priči.

Prvi protivnik Gorice bit će prvak Slovačke koji dolazi iz Spišske Nove Vesi kako se nekada i zvao klub. 2020. godine promijenili su ime u Vitezove (Rytieri) i odmah osvojili slovačko prvenstvo. Osim ovog pehara u svojoj vitrini imaju i 2 slovačka kupa što je veliki doseg za relativno mladi klub koji nije još ni punoljetan (osnovan 2004. god.).

Okosnicu momčadi čini nekoliko internacionalaca i par slovačkih reprezentativaca tako da je riječ o izuzetno snažnom protivniku. Najveća opasnost stizat će Gorici od dva Amerikanca (Dennis i Dressler) te tri srpska košarkaša (Stevanović, Lužaić  i Gavrilović).

Vitezovi su već odigrali jednu utakmicu u ovom natjecanju. Također su gostovali i to u Poljskoj protiv Dabrowe Gornicze gdje su poraženi tek u finišu utakmice 93:85 i sigurno će tražiti iskupljenje protiv Gorice.

Bikovi kreću u novu međunarodnu avanturu osokoljeni s dvije pobjede u domaćem prvenstvu (Šibenka i Alkar) i sigurno će prezentirati hrvatsku košarku na najbolji mogući način.

Trener Josip Sesar ima sve igrače na dispoziciji, ali tek dan za uigravanje jer utakmica je na rasporedu već u utorak 28. rujna s početkom u 18 sati, a igra se u Gradskoj sportskoj dvorani Velike Gorice.

Josip Sesar, trener Gorice:

”Kreće novo natjecanje Alpe Adria Cup; gdje je već odigrano jedno kolo u našoj grupi u Poljskoj, a ekipa iz Poljske pobijedila sa 8 razlike našeg protivnika. Spremamo se za utakmicu prema pripremljenom skautingu iako imamo težak raspored sa 3 utakmice u 7 dana.
Spišski je dobra momčad sa 3-4 stranca i ostatkom domaćih slovačkih igrača. Prema pripremi imamo svoju šansu u toj utakmici iako je to prva međunarodna utakmica za sve nas i trebamo se dobro pripremiti te odigrati bolje nego protiv Alkara kako bi došli do pobjede.”

Igrač Gorice Marko Baković:

”U utorak igramo prvu utakmicu sa ekipom iz Slovačke u Alpe Adria Cupu gdje se želimo isprobati na drugom međunarodnom tržištu. Spišski je dobra ekipa i bit će zanimljiva utakmica. Cijelo natjecanje je teško unaprijed predvidjeti nakon godinu dana pauze, ima mnogo dobrih momčadi, gdje svaka ekipa može svakoga pobijediti. Između utakmica se igra domaće prvenstvo, ali idemo utakmicu po utakmicu i pokušati što više utakmica pobijediti kako bi prošli u sljedeći krug.”

Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odredbe za  prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen. Zahvaljujemo na razumijevanju. Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće utakmice.

Utakmicu možete uživo pogledati ovdje (poveznice za sve utakmice naših klubova u Alpe Adria Cupu možete pronaći na HKS TV-u):

(KK Gorica, FOTO: Nenad Mudrinić)

Sličan sadržaj