Alpe Adria Cup - muškarci

Alpe Adria Cup: Adria Oil Škrljevo preskočilo Prievidzu

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su na startu ovogodišnjeg izdanja Alpe Adria Cupa slovačku Priedvizu 83:70. Bio je to susret 1. kola skupine D u kojem su Zeleni došli do startnih bodova.

Nakon početnog vodstva domaćina 2:0 i 4:2, gosti iz Slovačke preuzimaju vodstvo, pa nakon trice Maxima Matuska dolaze u vodstvo 5:4. Prednost Prievidze bila je sve do 6′ i rezultata 11:9, jer je Amerikanac Tyler Creammer sa šest koševa nosio igru Slovaka. Adria Oil Škrljevo se potom budi pa na krilima Igora Stojanovića, Taylora Adwaya te kapetana Josipa Barnjaka koji su svaki zabili po 6 koševa otišlo na plus osam 21:13 u devetoj minuti. Na malom odmoru prednost Zelenih je bila 26:18.

Igrači Trenera Damira Rajkovića su se u drugoj četvrtini rasporedili u postizanju koševa, pa je prednost Zelenih u 16′ minuti narasla na plus 15 pri rezultatu  38:23. U igru je prvi put ušao i oporavljeni Stefan Šajin, koji je za pet minuta postigao pet koševa. No, gosti iz Slovačke  se ne predaju pa nakon što je Samuel Kincel postigao četiri koša u nizu dolaze na zaostatak od pet koševa 40:35 u 19′ i tu staju, pa domaćin na velikom odmoru ima prednost 45:35.

U trećoj četvrtini domaćin stalno održava prednost, da bi na početku 29′ došao do najveće prednosti na utakmici od plus 16, da bi se na mini odmor otišlo prednošću Adria Oil Škrljeva 63:51.

U posljednjih deset minuta Zeleni nastavljaju sa dobrom igrom, pa 37′ imaju plus devetnaest 80:61. Privedza se ne predaje, pa Kincel sa dvije dvice i jednom tricom smanjuje na konačnih 83:70.

Kod Škrljeva Barnjak je postigao 16 koševa uz dvije trice, Adway 14, a mladi Edi Bešić 9 koševa. Uz Kincela sa 15 postignutih koševa, Amerikanac Creammer postigao je 12.

Vladimir Jurić za Adria Oil Škrljevo

Sličan sadržaj