Alpe Adria Cup – žene

KAŽL pobjedom krenuo u prvu sezonu AAC-a za žene, ‘pao’ je Klosterneuburg

KAŽL – Duchess Klosterneuburg 70:63 (14:15, 18:12, 21:20, 17:16)

U prvoj utakmici prvog turnira skupine B Alpe Adria Cupa za žene  KAŽL je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici u Mariboru pobijedio ekipu austrijskog Duchess Klosterneuburga rezultatom 70:63.

Dvije minute prije kraja bilo je 64:63, a onda nakon nekoliko promašaja i izgubljenih lopti s obadvije strane Klara Rimarčuk zabija za 66:63. Austrijanke su u sljedećem napadu promašile prvo šut za tri, a onda i za dva poena. Hannah Nicole Langhi na drugoj strani dovodi Splićanke na korak od pobjede (68:63), a potom s crte slobodnih bacanja istu i potvrđuje (70:63)

Laghi je ostvarila double-double učinak (16 poena, 15 skokova), Gina Nikola Pirjak je s 19 poena bila najbolji strijelac Splićanki. Petra Božan je uz osam poena imala 10 skokova, a veliki doprinos u pobjedi imale su Mayara Crystina Leoncio Marins (10 poena, pet skokova) i Dynnah Angelika Buckner (sedam poena, sedam skokova, pet asistencija).

Sutra u 13:30 sati protivnik Splićankama će biti slovačka ekipa Slávia Banská Bystrica. Sljedeći turnir ove skupine održat će se u prosincu u Splitu.

Ženski Alpe Adria Cup se igra po turnirskom sustavu, a po dvije najbolje ekipe iz svake skupine natjecat će se na Final Fouru gdje će biti proglašene prve pobjednice ženskog izdanja AAC-a.

U skupini A nastupa zagrebačka Trešnjavka 2009.

FOTO: KAŽL 

Sličan sadržaj