Jedinstvena muška pretkadetska liga

JPKL: Cibona u drami bolja od Zadra, Šibenka od Zagreba

KK Cibona – KK Zadar 70:67 (17:14, 23:14, 13:21, 17:18)

U sklopu 7. kola Jedinstvene pretkadetske lige, Cibona je u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostila rivale iz Zadra te slavila rezultatom 70-67. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica pred 150 gledatelja.

Ciboni je pripalo prvo poluvrijeme, a Zadru drugo. Nakon izjednačene prve četvrtine, Cibona je drugu otvorila velikom serijom 15-2 za +14 (32-18), a što je i sačuvala do kraja poluvremena. Zadar je drugo poluvrijeme zaigrao puno bolje, vratio se u potpunosti u utakmicu, a onda i sedam minuta prije kraja poveo. Međutim, u samoj završnici, ekipa Roka Anzulovića pokazala je više koncentracije, a Ante Garac je s vezanih šest poena Ciboni donio važnu pobjedu.

‘Teška, zahtjevna utakmica i ta neka nekarakternost iz jučerašnjeg prvog poluvremena se pokazala i danas. Cibona je igrala bez dva igrača iz prve petorke, očekivali smo pobjedu, nadali smo se, ali s ovakvim pristupom ne možemo dalje.’ – rekao je trener Zadra, Ivan Bais.

‘Čestitke dečkima na stvarno velikoj i lijepoj pobjedi. Što se same utakmice tiče, prvo poluvrijeme je bilo baš dobro s naše strane i ono što smo naglašavali, dok imam skok možemo parirati i biti tu, imali smo i prodor igru. Drugo poluvrijeme smo počeli patit u skoku, bili smo statični, ali na kraju mi je drago što je ekipa pokazala karakter i uspjela okrenuti zaostatak od četiri poena. Pobjeda je još veća jer smo je ostvarili bez dva igrača iz petorke, čestitke Zadru, čestitke mojim dečkima jer mislim da im ova pobjeda može biti putokaz za dalje.’ – rekao je Roko Anzulović, trener KK Cibona.

GKK Šibenka – MKK Novi Zagreb 75:74 (18:13, 19:18, 17:25, 21:18)

U drugoj utakmici dana, Šibenka je slavila protiv Novog Zagreba rezultatom 75-74.

Šibenka je bila momčad koja bolje otvara utakmicu i već nakon sedam minute igre stekli su osjetniju prednost 12-3. Novi Zagreb pronašao je ipak igru te se do kraja četvrtine vratio u utakmicu, a onda u drugoj četvrtini dva puta dolazi do izjednačenja. Šibenka je potom vezala šest poena te na poluvrijeme otišla s prednošću 37-31. Napadački odličnu treću četvrtinu odigrao je Novi Zagreb, s 25 poena okrenuli su susret i u posljednjih deset minuta ušli s 54-56. Bio je to znak da ćemo gledati još jednu odličnu završnicu pod ‘Tornjem’, a u kojoj je pobjedu odnijela ekipa Šibenke rezultatom 75-74.

‘Očekivao sam ovakvu tešku utakmicu, napetu do samog kraja. Međutim, kao ni jučer, ni danas nismo ispoštovali što smo dogovorili. Zanemario bih sad utakmicu, imam veliku pritužbu prema Savezu za način na koji delegiraju suce. Na ovakvim utakmicama, ovo su djeca od 14, 15 godina, i oni si ne mogu dozvoliti da djeca koja su na terenu znaju više od sudaca što se tiče košarkaških pravila i svega ostalog. Ovdje moraju biti iskusni suci, koji će naučiti ove momke, upozoriti ih na svaku pogrešku i svirati im svaku pogrešku, a ne na ovakav način danas.’ – rekao je Branko Klisović, trener Šibenke po završetku.

‘Jedna jako neizvjesna utakmica, za moje igrače fantastična škola. htio bih čestitati ekipi Šibenke na pobjedi, i htio bih čestitati mojim dečkima na borbi, kao što sam rekao, ovo im je dobra škola. Vratit ćemo se iduće godine s ovim iskustvom, a ova utakmica tome je puno toga donijela.’ – rekao je Ivan Bilić, trener Novog Zagreba po završetku.


 

Sličan sadržaj