Jedinstvena muška pretkadetska liga

JMPKL: Pobjede Cibone i MKK Novog Zagreba

KK CIBONA – KK BOSCO 93:82 (20:15, 20:24, 25:22, 28:21)

Prva utakmica turnira pripala je domaćim momčadima, Ciboni i Boscu. S obzirom da su obje ekipe već osigurale Final Four, primjetan je bio manjak fokusa u obje ekipe. U utakmici sa puno grešaka, momčadi su se konstantno izmjenjivale u vodstvu, sve dok Cibona ipak nije prelomila susret u četvrtoj četvrtini, te na kraju sigurno došla do pobjede.

Pobjednike su predvodili Garac i Mustapić sa 23 odnosno 24 poena dok se kod poraženih istaknuo Cvišić sa 20 i Ćosić sa 18. Obje ekipe imaju još sutrašnje dvoboje da privedu ligaški dio kraju, a sigurno se jednim okom već gleda na završni turnir sezone.


KK DUBROVNIK – MKK NOVI ZAGREB 58:61 (9:12, 19:16, 10:19, 20:14)

U drugoj utakmici dana, domaćin turnira MKK Novi Zagreb je dočekao KK Dubrovnik. U jednoj izrazito tvrdoj utakmici, sa nabijenom atmosferom, na kraju je isplivala domaća ekipa rezultatom 61:58. Izjednačeno do poluvremena, u nastavku se Novi Zagreb krenuo odvajati, ali serija pogođenih šuteva gostiju dovela je rezultat u egal u zadnjoj minuti. Međutim, Dubrovnik svoja bacanja nije iskoristio dok Novi Zagreb je i bodovi su ostali u kvartu.

Dva igrača su obilježila utakmicu sjajnim individualnim partijama, a to su Nikša Zlopaša kod domaćina sa 28 poena i Jure Bijelić kod gostiju sa 33. Obje ekipe sutra zaključuju JMPKL u utakmica protiv Bosca i Cibone.

Tekst/Foto: MKK Novi Zagreb

Sličan sadržaj