Jedinstvena muška pretkadetska liga

JPKL: Prvog dana turnira u Pazinu slavili domaćini i njihovi istarski susjedi iz Vodnjana

KK Oliva 104 – 75 KK Dinamo-Zagreb

Oliva: Leni Vinčić(27), Loren Jugovac (18), Roko Baretić (17), David Smoljan (14), Ljubomir Grgorinić-Rađen (10), David Božac (8), Din Jugovac (5), Erik Pastrovicchio-Lukić (5)

Dinamo-Zagreb: Lav Miljković (16), Nikola Dimić (11), Vigo Goleš (10), Petar Salamanić (9)Ivor Krčelić (6), Marin Veža (6), Joško Herceg (6), Nikola Pojatina (4), Luka Šunjo (3), Borna Božić (2), Nikola Ostojić (2)

Neven Smajlović, trener KK Dinamo-Zagreb: “Prije svega čestitke domaćinu na borbi i kvalitetnoj utakmici. Mi smo doputovali ranije u Pazin da bi se odmorili i pripremili za ovu utakmicu. Jednostavno, igrači nisu bili glavom u ovoj utakmici i pristup nije bio kako treba od samog početka. Previše smo dopustili Olivi ofanzivnih skokova, nismo dobro gradili skok i to je jedan od razloga sto smo ovako izgubili utakmicu. S obzirom da smo debitanti u Jedinstvenoj ligi i da je ovo za naše igrače novo iskustvo, očekujem napredak i prije svega bolji pristup u narednim utakmicama.”

Erik Križanac, trener Olive: “Ne poznajemo najbolje sve protivnike iz Jedinstvene pretkadetske lige, tako da ulazimo s poštovanjem prema svim ekipama. Zadovoljan sam kako smo se danas držali dogovora iz svačionice te držali visok intenzitet i energiju kroz cijelu utakmicu.”

KK Pazin 87 – 83 KK Bosco

Pazin: Andrija Androšić (35), Jakov Unukić (24), Aleks Travalja (11), Filip Damjanac (7), Sven Perić (6), Mark Daus (4)

Bosco: Zdravko Perić (27), Markus Gunjača (19), Marin Cvitković (14), Marko Gašparac (8),Tomo Dacer (6), Petar Musa (5), Fran Vrkljan (2), Vito Magdić (2)

Edi Rački, trener KK Bosco: “Čestitke domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Teško je i uz odličan naš šut očekivati pobjedu uz 23 protivnička napadačka skoka i naših 30 izgubljenih lopti. Okrećemo se sutrašnjoj utakmici protiv Olive i potrudit ćemo se napraviti sve kako bi upisali dva boda.”

Dario Lukšić, trener KK Pazin: “Ekipa Bosca otvorila je utakmicu s 4 trice i odmah napravila osjetniju razliku.Nakon naše minute odmora posložili smo obranu i do kraja četvrtine sustigli protivnika i od tada do kraja utakmice igralo se koš za koš. Na kraju je naša ekipa ipak bila spretnija i sretnija i zasluženo uzela dva boda, iako i da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo. Čestitke ekipi Bosca na fer i korektnoj igri. Ujedno koristim priliku da našim istarskim susjedima čestitam na prvoj povjesnoj pobjedi u JPKL”

 

Sličan sadržaj