Jedinstvena muška pretkadetska liga

JPKL: Drugog dana splitskog turnira slavili Split i Zadar

Split je drugog dana turnira Jedinstvene pretkadetske lige na Gripama svladao Šibeniku sa 70:60 (13:15, 20:9, 17:17, 20:19). Utakmica je riješena u drugoj četvrtini kada se Split odvojio i do kraja držao prednost i ostvario značajnu pobjedu u borbi za Final Four. Prvo ime domaćih je Laurenco Grisogono (21 poen, trice 6:8), a njemu uz bok bio je nebeski skakač Grgo Gavran (11 poena, 17 skokova).

“Čestitam mojim igračima na pobjedi, ali igračima Šibenke koji su se borili do kraja. Pristupom i agresivnošću utakmicu smo kontrolirali od početka do kraja i zasluženo došli do pobjede”, rekao je Splitov trener Miro Bubić.

U redovima Šibenke najzapaženiji je bio kapetan Toni Štampalija (19 poena, 7 skokova).
“Bio je vidljiv korak naprijed u odnosu na posljednje utakmice. Nismo imali previše crnih rupa, vraćali smo se, ali imali smo previše promašenih otvorenih šuteva”, kazao je Šibenkin trener Ante Nerber.

U drugoj utakmici programa na Gripama Zadar je bio uvjerljiv protiv Cedevite Junior i slavio sa 72:47 (18:11, 24:8, 18:12, 12:16). Već do poluvremena bilo je plus 23 za Zadar (42:19), pitanje pobjednika već tada je bilo zaključeno. Zadar je momčadskom igrom u kojoj su odskakali Aleksandar Stipčević (13 poena), Matej Mamić (13 poena, 10 skokova) i Toni Josipović (12 poena, 12 skokova) u potpunosti dominirao i nastavio svoj pobjedonosni hod u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi.

Očekivali smo jači otpor, ali Cedevita se uspjela držati tek jednu četvrtinu. Uspjeli smo im zatvoriti visoke igrače, imali smo dobar protok lopte. Zadovoljan sam turnirom u Splitu, a važniji od pobjeda je pristupom momaka koji je bio maksimalan od prve do posljednje minute”,  rekao je Zadrov trener Rajko Vidaković.

Kod Cedevite Junior prvi strijelac s 14 poena bio je Ardian Seba.
“Zadar nas je pomeo svojim temperamentom, borbenošću i tempom, bili su brži na svakoj lopti. Malo bolje smo odigrali u drugom dijelu, ali utakmica je bila jednosmjerna, čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi”,  kazao je trener Cedevite Junior Dejan Jovović.

Ozren Maršić za KK Split

Sličan sadržaj