Jedinstvena muška pretkadetska liga

JPKL (11. turnir): Slavili Akademija Mrav i Cibona

11. turnir Jedinstvene pretkadetske lige igrao se ovog vikenda na Baldekinu u Šibeniku. Drugog dana turnira su odigrane dvije odlične utakmice između Akademije Mrav i Šibenke te Cibone i Zadra.

KK AKADEMIJA MRAV – GKK ŠIBENKA 70:61

Mravi ulaze bolje u susret, međutim Šibenčani uspostavljaju svoju igru, prvenstveno odličnom obranom te brzim kontrama uzvraćaju na najbolji način +7 (16-23). Dobra igra u nastavku s obje strane, obje ekipe uspostavljaju dobar napad i obranu, igra se koš na koš. Na veliki odmor se odlazi pri blagom vodstvu Šibenčana (28-32).

Odlično otvaranje Šibenčana u nastavku, igrala se 2. minuta drugog dijela na kojoj Šibenčani odlaze na najveću prednost +11 (28-39). Do kraja treće dionice Mravi su uspjeli smanjiti zaostatak +7 (45-52).

U posljednju četvrtinu Mravi ulaze agresivnije te prelaze u vodstvo 55-54. Mijenjala su se vodstva u posljednjih 5 minuta te se ušlo u infarktnu završnicu u kojoj su Mravite odnijeli pobjedu pri rezultatu 70-61.

Najbolji pojedinac kod domaćina bio je Ante Perić (31 PTS, 9 R, 1A), a kod gostiju Toni Štampalija (22 PTS, 6 R, 3 A, 2 ST).

Tomislav Milković, trener Mrava: ‘Prije svega čestitao bih ekipi Šibenke na odličnoj utakmici. Igrali smo s njima prijateljsku utakmicu u devetom mjesecu i poznajemo ih kako rade i kako igraju i znali smo da su odlična ekipa. Nakon jučerašnjeg dana dao sam djeci naglasak da danas moramo ući svježi u utakmicu jer Šibenik igra jako lijepo i brzo i da ih ne smijemo niti u jednom trenu podcijeniti bez obzira što tablica pokazuje drugačije. Čestitao bih svojim igračima koji su na kraju izvukli jednu jako bitnu utakmicu za nas.’

Ante Nerber, trener Šibenke: ‘Čestitam ekipi Mrava na pobjedi, a isto tako bih čestitao i svojoj ekipi na velikoj borbenosti. S obzirom na težak period ozljeda i bolesti i netreniranja, mislim da smo pružili dobar otpor.
Međutim, onog trenutka kada je došlo do fizičkog pada zbog svih ovih stvari koje sam nabrojao jednostavno više nismo imali snage i energije i onda smo počeli raditi neke nekontrolirane greške i kriva dodavanja koji su Mrave vratili u utakmicu i na kraju su oni tu pobjedu i uzeli.’

KK CIBONA – KK ZADAR 78:65

Furiozno otvaranje Cibone na startu utakmice, Zadrani kao da su u transu i ne znaju šta se događa pa je nakon prvih 6 minuta igre velikih 21-4 za Cibonu.

U nastavku susreta Cibona ne posustaje u svojoj odličnoj napadačkoj igri, dok Zadrani tek posljednje 3 minute druge četvrtine odgovaraju nešto boljom obranom i tranzicijom te se na veliki odmor odlazi s +18 (43-25) za Cibonu.

Otvaranje drugog dijela Zadrani uspostavljaju svoju igru te “tope” prednost Cibone 3 min do kraja treće četvrtine rezultat +10 (56-46) za Cibonu. Do malog odmora Cibona odlazi na +15 (65-50). Kraj treće dionice obilježile su dvije tehničke i isključujuća pogreška trenera Rajka Vidakovića.

Posljednja četvrtina nije priredila iznenađenje te su momci trenera Ante Samca utakmicu lagano priveli kraju na 78-65.

Najbolji pojedinac u redovima Cibone bio je Bruno Bubalo (35 PTS, 5 R, 2 AS, 2 ST), a kod Zadra Luka Bičić (18 PTS, 6 R, 10 AS, 3 ST).

Rajko Vidaković, trener Zadra: ‘Jedna jako teška utakmica za nas. Jučer je bilo jedno jako emotivno i fizičko pražnjenje gdje su moji nositelji igrali po 43 minute na parketu. Cibona je imala laganu utakmicu protiv Šibenke gdje je odmarala nositelje igre za ovu utakmicu tako da smo mi danas jako blijedo izgledali u prvom poluvremenu. Nismo nikako mogli naći odgovor na Ciboninu zonu koju su igrali gotovo cijelu utakmicu. Na kraju je drugog poluvremena malo smo taktički promijenili stvari, vratili se u život, došli ispod deset razlike i mislim da je moja isključujuća pogreška na kraju odlučila utakmicu gdje su oni dobili pet slobodnih bacanja tako da više nismo imali snage za povratak. Čestitke Ciboni na fenomenalnoj i vrhunskoj igri.’

Ante Samac, trener Cibone: ‘Čestitam mojim momcima što su na terenu pokazali stvari za koje smo se spremali i u smjeru napada i u smjeru obrane. Oni su to sve ispoštovali i nemam tu što više dodati nego im čestitati na poštenom zalaganju i trudu prema suparniku kao što je Zadar. U svakom slučaju to je derbi koji je bio iscrpljujuć, ali čestitam svojima na pobjedi.’

Sličan sadržaj