Jedinstvena pretkadetska liga

FOTO JPKL: Pobjede Cibone i KA Mrav prvog dana pretkadetskog turnira

KA MRAV – CEDEVITA JUNIOR 70:63

Na otvaranju prvog turnira Jedinstvene pretkadetske lige kojem je domaćin Cedevita Junior u Domu košarke Cedevita u Zagrebu, pretkadeti Košarkaške akademije Mrav svladali su Cedevitu Junior 70:63 (22:19, 14:13, 18:15, 14:14). 

U otvorenoj utakmici na 2:40 do kraja domaćini su bili na koš zaostatka (63:64), ali su do kraja ostali bez ubačaja. Kod Cedevite Junior Tonko Škugor ubacio je 26 koševa uz 7 skokova, 2 asistencije i 4 ukradene lopte, Ante Skelin je upisao 10 koševa, 8 skokova, asist, 4 ukradene lopte i 2 blokade dok je Patrik Husić uz 5 koševa upisao 13 skokova i krađu. Kod Košarkaške akademije Mrav Ante Perić je uz 18 koševa imao 9 skokova, po 2 asistencije i krađe te 3 blokade a Stipe Obradović 17 koševa, 9 skokova i 6 asistencija. Spomenimo i da je domaćine trenerski vodio trener kadeta Nenad Kukić zbog bolesti trenera Dejana Jovovića.

Nenad Kukić, trener Cedevite Junior: “Mrav je apsolutno zasluženo došao do pobjede, igrali su puno čvršće i organiziranije u obrani, puno okomitiji u napadu. Mi smo imali problema s protokom lopte, više smo igrali 1 na 5 i mislim da je to razlog današnjeg poraza.”

Tomislav Milković, trener KA Mrav: “Veselje je normalno, bili smo danas spretne ruke, odlučivale su neke male nijanse. Obje ekipe su igrale super, borbeno do kraja i mi smo imali malo više sreće. Uvijek je lijepo da otvaranje natjecanja krene u takvom smijeru, neka se i nastavi tako i neka sve ekipe ostanu zdrave.”  

KK CIBONA – KK SPLIT 75:63

U drugom suretu dana Cibona je svladala Split 75:63 (24:21, 23:12, 14:16, 14:14). Cibona je ključnu prednost napravila u drugoj četvrtini te je na poluvremenu imala +14. Split je zaprijetio došavši do -4 4 minute do kraja (61:65), ali Cibona se nije dala. Kod pobjednika Bruno Bubalo je uz 22 koša upisao 7 skokova uz po 5 asistencija i ukradenih lopti te blokadu. Rino Brodar Tomljanović je ubacio 17 koševa uz 12 skokova te krađu i blokadu. Kod Splita Grgo Gavran 15 koševa, 10 skokova i asist dok je Roko Jemo uz 6 koševa upisao 12 skokova, 9 asistencija i krađu. Cibonu je umjesto Ante Samca vodio Ivan Juran.

Ivan Juran, trener Cibone: “Nervozno otvaranje, a ja sam danas mijenjao kolegu Samca tako da ih ne treniram i super sam zadovoljan kako smo iskomunicirali i kako su dečki prihvatili što smo pripremili i zamislili. Problemi s obranom na startu, a onda smo to konsolidirali tijekom druge četvrtine. Nervozna utakmica s dosta pogrešaka s obje strane, čestitam i svojim momcima i Splitu na fer i korektnoj borbi. Sutra je novi dan, a moram naglasiti da je većina momčadi na ovom turniru možda i među najboljima tako da je svaka pobjeda vrijedna.”

Miroslav Bubić, trener Splita: “Teška utakmica na startu ove Jedinstvene lige, po meni s jako dobrim ekipama i dosta izjednačena. U drugoj četvrtini smo se malo pogubili na njihov zonski presing kada su oni napravili razliku. U drugom smo dijelu malo čvršće zaigrali obranu, skupili reket, došli na -4, a onda jedno krivo dodavanje i njihova trica. Čestitam mojim momcima na borbenosti do samog kraja i čestitam Ciboni na pobjedi.”

KK Cedevita Junior

Sličan sadržaj