Jedinstvena pretkadetska liga

FOTO JPKL: 13. turnir završio opetovanim pobjedama Splita i Cedevite Junior

Drugog dana 13. turnira Jedinstvene pretkadetske lige u organizaciji Cedevite Junior, kao i dan ranije, slavili su Split i Cedevita Junior.

Split je uvjerljivo svladao Vrijednosnice Osijek, unatoč dobrom otporu Osječana koji su se držali sve do posljednje četvrtine. Cedevita Junior je s velikih 110 poena nadjačala Grafičar, dominirajući tijekom cijele utakmice.

Split – Vrijednosnice Osijek 82:57 (23-18, 18-14, 19-13, 22-12)

Miroslav Bubić, trener U-15 Split: “Imali smo jedno dobro otvaranje utakmice i onda smo nakon toga mislili da je gotovo. Međutim, nijedna ekipa u ovoj ligi nije za podcjenjivanje. U postu smo imali problema s njihovim napadačkim skokom. No, drugo poluvrijeme smo izašli s puno boljim pristupom, energijom, puno bolje zagrađivali, napravili par laganih kontra napada i lagano priveli utakmicu kraju.”

Dubravko Blažević, trener U-15 Vrijednosnice Osijek: Čestitke Splitu na pobjedi u tvrdoj utakmici. Držali smo se nekako tri četvrtine. U zadnjoj četvrtini je došao pad naše igre i onda smo napravili malo izmjena da uđu dečki koji ne igraju puno. U biti, najbitnije je da tu skupimo neko iskustvo. Rezultat u tim godištima i nije nešto bitan, iako je lijepo postići rezultat. Čestitam Splitu i idemo trenirati dalje.”

Cedevita Junior – Grafičar 110:71 (27-17, 29-23, 26-16, 28-15)

Dejan Jovović, trener U-15 Cedevita Junior: “Zaista jedna teška sezona iza nas. Već u prvom dijelu sezone smo imali velikih problema i teškom mukom smo se izborili za Jedinstvenu pretkadetsku ligu. Na prvom turniru Pretkadetske lige sam bio u koroni i nisam bio s ekipom. Zapravo nam je svaka utakmica bila biti ili ne biti za Final Four. Psihološki je bilo vrlo teško, čak i danas, iako smo znali da smo bolja momčad od Grafičara. Međutim, Grafičar je danas igrao odličnu utakmicu i morao sam zapravo izvući maksimum iz svojih glavnih igrača, koji su zaista danas, da ne ističem nikoga posebno, svi odigrali odlično. Plasirali smo se na Final Four zato što smo čitave sezone vjerovali da ćemo to i ostvariti.”

Tomislav Horvat, trener U-15 Grafičar: Najprije čestitke Cedeviti Junior na zasluženoj pobjedi. Pokazali smo veću borbenost nego jučer. Smatram da smo pružili dobar otpor. Međutim, pokazala se njihova fizička snaga, brži su od nas i pogodili su neke šuteve koje mi nismo. No, moram čestitati svojim dečkima, koji su stvarno, za razliku od jučer, pokazali volju, želju itd. Želim sreću Cedeviti u daljnjem natjecanju.”

STRANICA JEDINSTVENE PRETKADETSKE LIGE

 

 

Sličan sadržaj