Jedinstvena muška pretkadetska liga

Jedinstvena pretkadetska liga (3. turnir): Rezultati 3. zadarskog dana

Nakon tri turnira Jedinstvene pretkadetske lige, sve su ekipe dobile priliku na parketu i ubacile prve koševe u novoj ligi. Tako su do sada svi pretkadeti odigrali po tri utakmice, a jedine neporažene ekipe su Zadar, Cedevita Junior i Cibona.

U posljednjem danu trećeg turnira koji se igrao u Zadru, pretkadeti Vrijednosnica Osijek pobijedili su Čakovec 74 – 93 te ostavili momčad trenera Bojana Hrkača bez pobjede na ovom turniru. Ni visoka 32 poena Jakova Horvata niti 21 poen Lovre Horvata ipak nisu uspjeli Čakovcu osigurati prvu  pobjedu. U redovima mladih Brokera istaknuo se Gabrijel Flanjak s 35 poena, 11 skokova, 5 asistencija i čak 9 osvojenih lopti.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Zadarska pretkadetska selekcija ostvarila je maksimalan učinak na turniru s današnjom pobjedom 99–59 protiv Šibenke, ostavivši mlade “Građane” na jednoj pobjedi još prvog dana na otvaranju turnira protiv Čakovca.

Izuzetno vesele prezentirana momčadska igra Zadra i Osijeka ponajviše, jer su ovog vikenda pokazali maksimalnu momčadsku sinergiju i igru u kojoj sudjeluje svaki igrač, bilo da je startao u prvoj petorci ili krenuo s klupe.

Zadrov Jurica Zagoršak ovaj put je ubacio 20, Bruno Maraš 18, Luka Bilokapić 17, a Roko Lukić 11 poena. Kod Šibenke je 22 poena ubacio Ante Brajković, a Gabriel Pancirov 14.

KOMPLETNA STATISTIKA 

“Završio je prvi turnir Jedinstvene pretkadetske lige za nas. Zadovoljni smo s turnirom. Sve tri utakmice smo pobijedili s jako velikom razlikom. Ono što me najviše veseli je što su svi momci pokazali što su radili sve ove mjesece. Pokazali su talent, tako da nismo ovisili o pojedincu. Mislim da smo pokazali dobru timsku igru, da smo se dominantno ‘prošetali’ kraj tri ekipe, od koje je možda Čakovec malo slabija, ali Šibenik i Osijek nisu toliko loše ekipe, koliko je rezultat na kraju glasio. Imamo koš razliku +200 u tri utakmice, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Treba biti strpljiv. Omladinski pogon Zadra funkcionira odlično, tu ima jako zanimljivih momaka u sve tri selekcije. Tako da Zadar definitivno ima budućnost, da možemo, ako ovako nastavimo i znamo napraviti dobru protočnost u prvu ekipu, napraviti ono što svi čekamo u Zadru, a to je većina igrača iz svojih pogona.”– zaključio je trener pretkadeta KK Zadar Rajko Vidaković.

KK Zadar, HKS

 

Sličan sadržaj