Jedinstvena muška pretkadetska liga

Jedinstvena pretkadetska liga (3. turnir): Troznamenkaste pobjede Vrijednosnica i Zadra

Drugog dana turnira Jedinstvene pretkadetske lige u Zadru odigrane su utakmice između Vrijednosnica Osijek i Šibenke te Čakovca i Zadra.

Dvoboj osječkih i šibenskih mladića pripao je Slavoncima rezultatom 109 – 74. Konačni rezultat ovog susreta najbolji je pokazatelj razlike između momčadske igre Vrijednosnica iz Osijeka, naspram individualne kvalitete predkadeta Šibenke. Jasan statistički detalj, također je bio u kompletnoj nadmoći Osijeka u skoku, jer su držali kontrolu i u tom segmentu igre s 62 naprema 38 uhvaćenih lopti Šibenke.

U osječkim redovima svi igrači upisali su se na listu strijelaca, a glavnu riječ vodili su David Czersky – Hafner s double-double učinkom od 26 poena i 16 skokova te Gabrijel Flanjak s 26 poena, 9 skokova i 5 podijeljenih asistencija. Kod Šibenke Ante Brajković ubacio je 28, a Gabriel Pancirov pridružio je 18 poena.

Kompletnu statistiku susreta pogledajte OVDJE.


Drugi ogled dana odigrali su pretkadeti Čakovca i KK Zadar, a mladoj momčadi zadarskog trenera Rajka Vidakovića nedostajala su tri poena kako bi upisali rekordnu pobjedu od čak +100 (30 – 127).

Već u prvoj četvrtini susreta bilo je jasno kako će zadarska momčad iskontrolirati tijek utakmice, obzirom kako su istu završili s visokih 10 – 45, što je ujedno bila i najefikasnija četvrtina mladih Čakovčana (10–45, 9–22, 7–26, 4–34).

Pobjednike su predvodili Lovre Fabulić s 22, Luka Bilokapić s 20 i Roko Lukić sa 16 poena te su se svi igrači, kao i u jučerašnjoj utakmici, upisali u listu strijelaca.

Statistiku susreta pogledajte OVDJE.

KK Zadar

 

Sličan sadržaj