Jedinstvena kadetska liga

JKL: Radniku prvo poluvrijeme, Boscu pobjeda. Cedevita J. bolja od Diadore

RADNIK – BOSCO 81:92 

Dinamična utakmica 2. kola Jedinstvene Kadetske Lige odigrana je u lijepo popunjenoj dvorani u Križevcima gdje su gosti KK “Bosco” iz Zagreba slavili rezultatom 81:92.

Prvo poluvrijeme utakmice napeto i neizvjesno s par promjena vodstva, da bi na predah domaća ekipa Radnika otišla sa 6 poena prednosti, rezultatom 42:36.

U trećoj četvrtini raspad domaćina potpuno iskorištava ekipa Bosca te serijom 17:0 prelazi u vodstvo i uspostavlja potpunu kontrolu nad utakmicom. Posljednju dionicu igre domaćin iskorištava kako bi rezultatski uljepšao poraz.

U redovima Radnika najproduktivniji su bili Juraj Brkić (32 poena, 11 skokova i 7 asistencija)  i Borna Katanović (21 poen, 13 skokova i 8 asistencija), dok su kod ekipe Bosca Bruno Bubalo (20 poena, 8 asistencija), Luka Petranović (19 poena), Luka Majdov (19 poena) i kapetan Marin Brekalo (15 poena) bili ključni za slavlje u ovoj utakmici. 

Izjava – trener Bosca (Pavel Sovulj):

“Jedna dobra, čvrsta utakmica. Prvo poluvrijeme je bilo dosta neizvjesno, ušli smo malo nervozno u utakmicu i to se vidjelo na našem šutu za 3 poena, imali smo 0/15 u prvom poluvremenu i puno smo promašili i otvorenih šuteva i zicera. Nismo ispoštovali dogovorenu obranu, onda kad smo u drugom poluvremenu digli malo agresiju u obrani došao je i taj šut i na kraju smo relativno lagano priveli utakmicu kraju.”

 Izjava – trener Radnika (Ivan Svoboda):

“Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, gdje smo možda čak i mogli uz manje izgubljenih lopti na poluvremenu voditi sa više razlike, međutim ova 3. četvrtina koja nam se dogodila bila je kobna. Protivnik je u drugom poluvremenu digao agresiju, mi nismo na to u tom trenutku znali dobro odgovoriti. Oni su tu prelomili utakmicu u svoju korist, na kraju smo malo popravili dojam, ali nedovoljno za bilo kakav preokret. Tako da čestitam ekipi Bosca na pobjedi.”

KK Radnik Križevci 

CEDEVITA JUNIOR – DIADORA 97:70

U 2. kolu jedinstvene kadetske lige Cedevita Junior je u Domu košarke Cedevita svladala svoje vršnjake iz Diadore 97:70.

Dino Subašić je bio najbolji u redovima Cedevite Junior s 25 poena, 12 skokova, i po 6 asistencija i ukradenih lopti. Jerko Križanac je susret završio s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencije. Ante Skelin je zabio 11 poena dok je Josip Tadić imao 10 poena. Za Diadoru Ante Madunić je imao 21 poen i 9 skokova, Filip Skelin je zabio 22 poena i dodijelio 3 asistencije.

Nenad Kukić, trener U17 Cedevita Junior:

“Bila je dosta teška utakmica, bio je neugodan i atipičan protivnik s niskim i brzim igračima koji su nam stvarali prednost u igri jedan na jedan te okomito nas prebijali. Unatoč tome što smo pobijedili 27 razlike, nismo bili na nivou u obrani, igrali smo obranu bez nogu i kontakta i mislim da smo mogli puno bolje u tom segmentu reagirati. U napadu smo bili dobri, lopta je dobro išla, zabili smo skoro 100 poena i tu ne mogu dečkima ništa prigovoriti. Bila je dobra utakmica, čestitam dečkima na pobjedi.”

Toni Vidaić, trener U17 Diadora:

“Dali smo sve od sebe, čestitke Cedeviti Junior na zasluženoj pobjedi. Mislim da je ovo naš maksimum, nemam što nikome zamjeriti, trudit ćemo se da u sljedećim utakmicama budemo bolji.”

KK Cedevita Junior 

 

 

 

 

Sličan sadržaj