Jedinstvena kadetska liga

JKL: Pobjeda Zadra protiv Stoje

KK ZADAR – KK STOJA 95:78 (18:10, 26:24, 20:21, 31:23)

Novu pobjedu upisali su jučer kadeti Zadra u utakmici protiv Stoje u kojoj su slavili s 95:78. Stoja je u Zadar stigla sa svega šesti igrača momci na čelu s kapetanom Rokom Cetinom poprilično su se dobro držali i stizali su u posljednjoj dionici i na -5 (67:62). Međutim kada je na semaforu svijetlilo 84:75, Zadar serijom od 9:0 zatvara utakmicu te upisuje 14. pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Iako krajnji rezultat sugerira kako se ovdje radilo o još jednoj uvjerljivoj i dominantnoj partiji Zadra, prava istina je da se tijekom cijele utakmice Stoja držala i borila za održati utakmicu u egalu. Ipak, nedostajalo je rotacije i svježine koju je imao Zadar, koji je u jučerašnjem susretu u rotaciji iskoristio svih 12 igrača, odnosno duplo više nego li što je na raspolaganju imala Stoja. Krucijalna razlika dogodila se baš u tom segmentu gdje je Zadar osim svoje igračke kvalitete pokazao i širinu rostera na koju može računati unutar ove lige.

U vrlo dobroj timskoj predstavi Zadrana najviše su se istaknuli četvero dvoznamenkastih, Vito Perković s 22 poena i 8 skokova, Andro Mirčeta s 21 poenom, Vice Grbić s 20 poena i 12 skokova te Toni Josipović s 10 poena. Kod Puležana iz Stoje najbolji je bio Roko Cetina koji je za 40 minuta upisao 38 poena i 10 skokova, a 15 je ubacio Vito Mlatac.

Marko Selin, trener Zadra‘Čestitke mojim igračima na još jednoj pobjedi. Možda je ipak na kraju bilo nešto teže od očekivanog, ali momci iz Stoje su se sjajno borili i nisu nam dali da se odvojimo na veću prednost. Svjesno smo proširili rotaciju, dali priliku svima i zadovoljan sam odrađenim.’

U idućem, 16. kolu Jedinstvene kadetske lige, Zadar gostuje kod Vrijednosnica Osijeku, nakon toga u Jazinama će gostovati križevački Radnik dok će ligu zaključiti gostovanjem kod Bosca u Zagrebu.

Tekst: KK Zadar

Sličan sadržaj