Jedinstvena kadetska liga

JKL: Kadeti križevačkog Radnika nadigrali Split

KK Radnik Križevci – KK Split  86: 78 (17:15, 28:20, 26:18, 14:25)

Mladi Radnikovi košarkaši u susret su ušli kao autsajderi, ali predvođeni Bornom Katanovićem i Jurajem Brkićem stigli su do pobjede protiv vršnjaka iz Splita te svoje treće u prvenstvu.

Prva četvrtina utakmice bila je izjednačena, a gosti su u jednom navratu vodili 9:15, ali domaćini rade preokret te se na odmor otišlo rezultatom 17:15. Radnik u drugoj i trećoj četvrtini nastavlja povećavati prednost i najveće vodstvo ostvaruje 7 minuta prije kraja utakmice kada dolaze na 20 razlike, a publika je to prepoznala i bila sve glasnija. Split kao da je bio u tom trenu domaćin i na dizanje križevačke publike počeo sustizati rezultat. Prednost Radnika se topila, a domaćinima nije pomogla niti ozljeda Brkića kojeg nije bilo veći dio četvrtine na parketu. Gosti su išli na sve ili ništa, prekidali napade Radnika prekršajima, ali nije im pomoglo, a Katanović u zadnjoj sekundi zabija dva slobodna bacanja za konačnih 86:78. Kod gostiju najviše se istaknuo kapetan Roko Jemo s 43 poena i čak 9 ubačenih trica.

KK RADNIK KRIŽEVCIBrkić 28, Katanović (Cap.) 21, Supančić 11, Radić 5, Krišto 2, Filipović, Karre 2, Car 1, Jašarović 1, Fržović 9, Berend 6, Jelak. Trener: Ivan Svoboda

KK SPLIT: Garac 3, Jemo (Cap.) 43, Gregurević, Vidović 7, Gavran 4, Milavić, Jukić 5, Škaričić, Dobrković 4, Grisogono 2, Ljubos, Kronja 10. Trener: Luka Škeva.

Trener Radnika (Ivan Svoboda):

Možemo biti zadovoljni rezultatom i pobjedom iako smo ovaj tjedan malo bili u problemima s treninzima, nije bilo mene, dečki su trenirali s drugim trenerima u klubu i nismo imali Bornu koji je bio s reprezentacijom… Tako da drago mi je da smo uspjeli upisati pobjedu koju smo čak i na neki način priželjkivali i očekivali, ali već u srijedu gostuje Diadora i tu tražimo novu priliku za dobrom utakmicom i pobjedom.

 Trener Splita (Luka Škeva): 

„Čestitke ekipi Radnika na zasluženoj pobjedi mislim da su ključne bile druga i treća četvrtina i taj rezultatski hendikep nismo uspjeli nadoknaditi u zadnjoj četvrtini koju smo odigrali onako kako smo trebali odigrati cijelu utakmicu.

 KK Radnik Križevci

Sličan sadržaj