Jedinstvena kadetska liga

JKL: Boscu drama u Osijeku

KK Vrijednosnice Osijek – KK Bosco 72:74 (22:16, 20:11, 16:25, 14:22)

Vrijednosnice: Stojčić 15, Martinović 19, Šipka 22, Štebih 4, Biljan 4, Mihić, Budač, Andrić, Ilić 4, Vidaković 4.

Bosco: Brekalo 5, Deldag 9, Petranović 9, Biloš 6, Bubalo 20, Katalinić, Kolobarić, Majdov 11, Delalija, Kousek, Tikveša 14, Drakulić.

KK Vrijednosnice Osijek je u sklopu 10.kola JKL, u velikoj dvorani Gradskog vrta ugostio kadete KK Bosco.

Zanimljiva kadetska utakmica podjednakih rivala, iako poredak na tablici govori sasvim drugačije. Na samom početku, u prvih 5 minuta, Bosco drži malu rezultatsku prednost. Od tada pa do kraja 2. četvrtine, kadeti Vrijednosnica agresivnom igrom u obrani, te boljom igrom od gostujuće ekipe u svim segmentima, privode poluvrijeme kraju sa +15 poena, limitirajući Bosco na svega 27 ubačenih poena (42:27). U nastavku igre, Bosco diže razinu agresije, na koju mladi Brokeri teško odgovaraju. Do kraja 3.četvrtine, Bosco zaostaje samo 6 poena (58:52).

Vidno izmoreni Brokeri sa dosta manjim rosterom od gostujuće ekipe, održavaju rezultatsku prednost sve do 37. minute kada kadeti Bosca prelaze u minimalno vodstvo 69:71. No, Brokeri pogođenom tricom, minutu i pol prije kraja ponovo vraćaju minimalno vodstvo 72:71 i obranom osiguravaju posjed lopte i novi napad. Međutim, posjed lopte im se vrlo brzo oduzima zbog suđenog (nepostojećeg) zadnjeg polja. Gosti se bolje snalaze i zabijaju tricu za vodstvo 72:74, koje je za mlade Brokere do kraja bilo nedostižno.

Zaista zanimljiva i uzbudljiva kadetska utakmica, završila je sportskim pozdravom. Čestitke igračima Bosca i Vrijednosnica na zalaganju.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Zoran Andrić: Znali smo da je Bosco jedna odlična ekipa i da će ovo za nas biti vrlo izazovna utakmica. Mi smo odlično odradili  prvo poluvrijeme. Bili smo bolji u gotovo svim segmentima igre, rastrčani, s dobrim protokom lopte, agresivni u obrani. Očito dosta istrošeni i uz pad koncentracije na traženu izvedbu, u drugoj dionici nismo uspjeli na isti način nastaviti i odgovoriti na agresivnost Bosca. Na kraju je gotovo jedna lopta odlučivala o pobjedniku. Čestitam našim dječacima na zalaganju i prikazanom. Ekipi Bosca čestitam na pobjedi.

Trener Bosca – Pavel Sovulj: Čestitam Osijeku na odličnoj borbi i na odličnoj partiji. Ušli smo bez energije i motiva za pobjedu i tu je Osijek iskoristio priliku u prvom poluvremenu kada je u jednom trenu vodio čak i 20 razlike. U drugom poluvremenu su se otvorili neki šutevi i mislim da smo zasluženo slavili.

KK Vrijednosnice Osijek 

Sličan sadržaj