Jedinstvena kadetska liga

JKL: Sonik Puntamika slavila i protiv Stoje i protiv Međimurja

Kadeti Sonik Puntamike odigrali su dvije utakmice u dva dana te u obje slavili. U sklopu drugog kola Jedinstvene kadetske lige bili su bolji od Stoje, a u unaprijed odigranoj utakmici 4. kola stradalo je Međimurje

KK SONIK PUNTAMIKA – KK STOJA 82:55

Momčad Puntamike upisala je pobjedu u 2. kolu Jedinstvene kadetske lige savladavši u Jazinama s poprilično uvjerljivih 82:55 ekipu Stoje iz Pule. Već na samom početku kod rezultata 12:2 mladi Puntamičani pokazivali su kako su danas vrlo dobro razigrani i raspoloženi, dok je Stoja s druge strane izgleadala poprilično indisponirano. Tako je već nakon prve dionice Puntamika bila na 21:12. Iako su domaćini grabili po prvu pobjedu nakon dobre predstave kod Bosca u prvom kolu, gosti iz Pule nisu se predavali i od samog početka ‘grizli’ su tako da je i rezultatska razlika u tim trenucima izgledala i kao ne realna slika. Ipak jača tijela domaćina polako su gradila sve veću prednost pa je tako i na poluvremenu stajalo 47:29 za domaće.

U nastavku susreta ponovila se slika iz prvog poluvremena u kojoj igrači Stoje šuterski nikako nisu mogli pronaći ruku, a s druge strane momci trenera Jakova Borčića brzom igrom u tranziciji gradili su sve veću i veću prednost koje je za Puležane na kraju ipak bila nedostižna. Na kraju je prednost domaćih dosegnula i konačnih 82:55, a osim na pobjedi Puntamici treba čestitati i gostima koji su usprkos rezultatskom minusu do samog kraja ostali u susretu i nisu pognuli glave. Puntamiku je s 20 koševa predvodio Šimun LončarMartin Alić dodao je 12, dok je 10 koševa uz 12 skokova pridodao Nino Barić. Goste je s 17 ubačaja i 7 skokova predvodio Petar Ivančić, a trener-igrač Roko Cetina upisao je 14 ubačaja.

 

KK SONIK PUNTAMIKA – KK MEĐIMURJE 107:51

Dan nakon pobjede nad Stojom igrači kadetske ekipe Puntamike upisali su i novu uvjerljivu pobjedu u Jazinama, savladavši u ogledu 4. kola JKL ekipu Međimurja. Najmlađa ekipa lige pružila je i više nego korektan otpor domaćinima kroz prvih sedam minuta, ali ipak je fizička nadmoć Zadrana isplivala na površinu već nakon prvih deset minuta nakon kojih su imali prednost od 24:12. U drugom poluvremenu još su više podignuli prednost domaćini te su na poluvremenu imali ogromnih 57:28.

U nastavku susreta trener Borčić raspodijelio je minutažu poprilično podjednako, a momci u bijelim dresovima podignuli su konačnu prednost do visokih 107:51. Andrija Diklan zabio 18 koševa za Puntamičane, igrač susreta svakako je bio odlični Andrija Diklan koji je uz 15 koševa ugrabio 12 skokova, ukrao 3 lopte te podijelio 3 blokade za ukupnu valorizaciju od 28, Jakov Jurjević također je danas bio raspoložen te je susret završio s 14 koševa. U gostujućim redovima, Lovro Beuk je bio najbolji s 18 ubačaja, a Nikola Hren dodao je 11 ubačaja.

Sličan sadržaj