Jedinstvena kadetska liga

JKL: Međimurje protiv Marsonije stiglo do dugo priželjkivane pobjede

MEĐIMURJE – MARSONIA 69:57 (13:15, 16:15, 11:9, 18:18)

Međimurje je zabilježilo prvu i dugo priželjkivanu pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Bili su nadomak slavlja u utakmicama protiv Stoje i Šibenke, ali tek u 17. kolu mladići pod vodstvom Stjepana Štefa Novak stigli su do premijerne pobjede protiv Marsonije rezultatom 69-57.

Utakmicu je Međimurje prelomilo u trećoj četvrtini nakon što je prvi dio utakmice bio potpuno izjednačen (29-30 vodstvo gostiju). Gosti su samo na početku iskoristili početnu nervozu domaćeg sastava i poveli 12-0, ali uslijedila je serija 13-0 čakovečkog sastava na krilima Jakova Horvata i Kranjčeca, da bi nakon toga prvo poluvrijeme proteklo u naizmjeničnom vodstvu i bljeskovima jedne i druge ekipe.

Na početku treće četvrtine Međimurje je ušlo još agresivnije i borbenije i zaustavilo u početnoj fazi nekoliko gostujućih napada i poentiralo za 10 razlike. Trener Novak je tražio visoki ritam, tako da je čak 9 igrača domaćeg sastava u toj četvrtini dobilo svoju minutažu i svi su je odlično iskoristili.

Konačno je profunkcionirao i šut i u jednom trenutku na semaforu je bila prednost od +14 pri rezultatu 48-34. Raspoložen je bio najbolji domaći strijelac Horvat, a pridružili su mu Novak i Kranjčec, važnom tricom Zaspan, kao i borbenom igrom u obrani i napadu Šarić.

Međimurje je u zadnju četvrtinu ušlo s lijepom razlikom od 12 poena i ovaj put je izdržalo do kraja.

Marsonija je u zadnjih pet minuta smanjila zaostatak na -6, zaprijetila, ali ovaj put nije bilo preokreta gostujućeg sastava. Široka rotacija trenera Novaka donijela je ploda, tako da je pronašao raspoložene i odmorne igrače i u samoj završnici.

Bili su to Horvat, Kranjčec i na kraju Hren koji je zabio kad je bilo najpotrebnije 6 poena, dok je Aleksandar Zember odlično odigrao u obrani, uzeo nekoliko skokova, tako da u zadnjoj minuti nije bilo dileme oko pobjednika.

Na kraju lijepa pobjeda čakovečkog sastava od 12 poena razlike konačnim rezultatom 69-57.

Važna je ovo i vrijedna pobjeda za dodatno samopouzdanje ove generacije Međimurja, najmlađeg sastava lige koji se u ovoj sezoni priprema za iduću u kojoj bi trebali igrati još značajniju ulogu. Ovo je za njih vrlo važno iskustvo podražaja igranja s jačim i kvalitetnijim ekipa nego je to slučaj u okvirima regije Sjever.

Izjave trenera:

Stjepan Novak (Međimurje): – Čestitam svojim igračima, pokazali smo ovaj put u svih 40 minuta da nismo slučajno došli u društvo najboljih hrvatskih klubova u ovom uzrastu. Iako je sezona intenzivna i naporna, mi smo se evo sada pred kraj konačno kompletirali, podigli smo jako formu i imamo već neko vrijeme osjećaja da moramo nekoga dobiti. Nitko sretniji od nas da je to bilo protiv Marsonije u utakmici u kojoj smo pokazali da kad vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti možemo jako puno.

Igor Kovačević (Marsonija): Zaslužena pobjeda domaćina, čestitam ekipi na Međimurja na ovoj pobjedi. Bili su bolji od nas, borbeniji i agresivniji i to je presudilo. Mi smo dobro krenuli, ali onda smo stali, pokušao sam probuditi svoje igrače, ali ovaj put nije išlo. Sezona se bliži kraju, mi smo odlično krenuli u nju, možda čak i bolje nego što smo očekivali, ali u zadnje vrijeme nismo kompletni, pa tako i danas kad nije bilo jednog igrača petorke i skraćena rotacija odmah se osjetila. Ali, to je za moje dečke još jedno dobro iskustvo u daljnjem razvoju.

Dejan Zrna

 

 

Sličan sadržaj