Jedinstvena kadetska liga

JKL (11. kolo): Uvjerljiva pobjeda Zadrana u Čakovcu

KK MEĐIMURJE – KK ZADAR 45:96 (19-21, 13-27, 6-33, 7-15)

Kadetski sastav Zadra slavio je očekivanu uvjerljivu pobjedu protiv Međimurja na gostovanju u Čakovcu u 11. kolu Jedinstvene kadetske lige s 96:45.

Iako je na kraju pobjeda Zadrana vrlo visoka, domaći međimurski košarkaši pružili su dobar otpor fizički moćnijem i kvalitetnijem protivniku, posebice u prvoj četvrtini u kojoj su dobar dio i vodili na krilima raspoloženih Horvata, Kranjčeca i Rodeka. Iznenadili su goste sa zonom u kojoj se nisu snašli, nije zadarske igrače služio šut, tako da je trebalo dosta vremena da trener Jeličić pronađe šuterski raspoloženu petorku koja će napraviti prednost.

Daleko najboljih 10 minuta Zadar je odigrao u 3. četvrtini u kojoj su agresivnom igrom u obrani i odličnim šutom dobili taj dio igre 33-6 i stekli ogromnu prednost.

U redovima gostiju posebice su se istakli Bilokapić s 16 poena i Badrov 15, a gostujući trener svim igračima koje je imao na raspolaganju dao je priliku da pokažu što znaju. Isto vrijedi i za sastav Međimurja.

Stjepan Novak, trener Međimurja: “Zadovoljan sam kako smo odigrali zonu koju uopće ne treniramo i na početku iznenadili velikog favorita. Također, moja ekipa je dobila iskustvo više što znači igrati pod agresivnim pritiskom kao što je to bilo u nastavku susreta i osim treće četvrtine kad smo previše griješili, ostatak je bio zadovoljavajući bez obzira na krajnji rezultat.”

Mario Jelenić, trener Zadra: “Na kraju je rezultat koji smo očekivali i uvjerljivo u našu korist tako da čestitam svima i mojim momcima i domaćinu na gostoprimstvu i fer i korektnoj igri. Ipak, nisam zadovoljan kako smo krenuli u susret, prva četvrtina je dobra opomena da ne smije biti opuštanja i da treba u svakoj utakmici otpočetka krenuti kako se dogovorimo.”

Dejan Zrna/Foto: Filip Beriša

 

Sličan sadržaj