Jedinstvena kadetska liga

Jedinstvena kadetska liga (15. kolo): Bosco bez problema do pobjede u Čakovcu

Bosco je stigao do važne, ali očekivane pobjede za ulazak u Final Four u sklopu 15. kola Jedinstvene kadetske lige na gostovanju u Čakovcu kod Međimurja.

Gosti iz Zagreba potvrdili su bez većih problema epitet velikog favorita u ovom dvoboju i slavili 84:50. Sada su na omjeru od 10 pobjeda i 4 poraza, uz zaostalu utakmicu protiv Marsonije na domaćem parketu koju igraju u nedjelju i nakon koje bi trebali zauzeti mjesto na tablici koje vodi na kadetski Final Four na kojem bi trebali braniti naslov hrvatskog prvaka.

Međimurje je još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni, što nije čudno s obzirom da su najmlađa momčad u ligi, ali priliku da se barem oslade barem s jednom bilo je jasno i uoči ove utakmice morati će tražiti u posljednja tri kola kada igraju s ravnopravnijim suparnicima.

Međutim, trener Stjepan Novak nije bio zadovoljan jer ponovno nije bilo barem pet-šest raspoloženih igrača koji bi se snažnije suprostavili Boscu. Dva-tri su premalo da bi se ako ništa drugo mogao očekivati pristojniji poraz, iako je gostujući trener Sovulj na ovoj utakmici dao priliku svim svojim igračima. Tako je ipak drugi dio utakmice bio ravnopravniji nego prve dvije četvrtine u kojima su dominirali gosti kada su igrali s najjačim snagama.

Nije krenulo dobro po domaće od samog početka, a posebice to vrijedi za drugu četvrtinu u kojoj je Bosco došao do +22 poena razlike na krilima svojih ponajboljih 6-7 igrača koji se inače vrte u prvoj petorci. Do kraja utakmice jedan i drugi trener dali su priliku svim igračima, za konačnih +34 u korist Bosca.

Kod domaćih najbolju partiju pružio je najmlađi Nikola Hren s 15 poena, dok je Jakov Horvat zabio 13, dok je u redovima Bosca bio najefikasniji Tin Tikveša s 18, a Marin Brekalo je zabio 13. Kod gostiju svi igrači koji su bili u zapisniku, upisali su se u listu strijelaca.

Dejan Zrna/Foto: KK Međimurje Čakovec

Sličan sadržaj