Jedinstvena kadetska liga

Jedinstvena kadetska liga (8. kolo): Dalmatinski derbi uvjerljivo pripao Šibenki

GKK ŠIBENKA – KK SPLIT 93:67 (24-22, 30-17, 26-5, 13-23)

Šibenka je u svom domu, Baldekinu, ugostila ekipu Splita. Sve je mirisalo na jedan pravi dalmatinski dvoboj što je i otvaranje susreta pokazalo. Igralo se hitro s obje strane, bez promašaja i s puno lijepih poteza. Obećavajućih 24-22 na kraju prve dionice ukazalo je još jednom da će ovo biti pravi dvoboj.

U nastavku susreta, ponajviše zahvaljujući Pleadinu (tri trice u seriji), domaćin odmiče na prvu osjetniju prednost nakon 7 minuta igre. Potom se prednost popela i do +10, da bi se na hlađenje otišlo rezultatom 54-39 za ekipu Šibenke.

Otvaranje treće dionice susreta pripada momcima Branka Klisovića koji su očito poslušali savjete koje im je dao trener te su podigli agresivnost u obrani i natjerali gostujućeg trenera da pozove minutu odmora nakon dvije minute igre +22. U petoj minuti nastavka susreta stvari nisu krenule onako kako su Splićani zamislili i sve je nagovještavalo da bi ovo mogla biti slijepa ulica za njih, što se kasnije i pokazalo. Narančasti su bili još agresivniji u obrani, nadskakali su svoje vršnjake te kontranapadima, unutarnjom igrom i vanjskim šutom nisu dali disati gostima te je prednost rasla +31, da bi do kraja treće dionice otišli na velikih +36 ( 80-44 ).

Pitanje pobjednika već je bilo jasno pa su treneri iskoristili priliku te su dali momcima s klupe da iskoriste minute i da osjete utakmicu. Na kraju, dalmatinski susret zasluženo je pripao domaćoj ekipi Šibenke koja je ubilježila još jednu pobjedu pri 93-67 te su se učvrstili na trećoj poziciji na tablici.

Kod pobjednika najistaknutiji pojedinci bili su Frane Antić (29 poena i 20 skokova) i Juraj Pleadin (16 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 4 osvojene lopte) dok je kod poraženih najistaknutiji pojedinac bio Josip Pekas (17 poena, 4 skoka).

KOMPLETNA STATISTIKA 

GKK Šibenka

Sličan sadržaj